Neljä helppoa jouluista kanapeeta

Neljä

Mikään ei ole mukavampaa kuin juhlapöydän alkupalat, kun vatsa ei ole vielä täysin täynnä. Tässä on neljä ideaa, joilla voit tehdä vaikutuksen ilman, että uuvutat itseäsi keittiössä.

Joulu on se aika vuodesta, jolloin voit osoittaa taiteelliset kykysi valmistamalla kanapeita . Voit kutsua sitä vanhanaikaiseksi tavaksi, mutta tällaiset alkupalat eivät vain vie meitä takaisin menneisyyteen, joka oli täynnä juhla-aterioita, vaan tuovat myös iloa ja ripauksen ylellisyyttä mihin tahansa pöytään. Lisäksi ne ansaitsevat erityistä huomiota: luultavasti juuri tämä ruokalaji miellyttää eniten sekä teitä että vieraita, koska vatsanne eivät ole vielä täynnä.

Herkullisten kanapeiden valmistamiseksi ei tarvitse monimutkaistaa elämää ja viettää viittä tuntia keittiössä. Tässä on neljä yksinkertaista mutta tehokasta reseptiä: anjovis ja pienet kalat marinoidulla majoneesilla, kermajuusto ja pähkinät granaattiomenalla, hummus pavuista vihreällä kastikkeella ja herne-sitruunakreemi.

Niiden suurin etu on, että niitä voi tarjoilla paahtoleivän, pienten uuniruokien, vol-au-vent-leivonnaisten, endiivin tai salaatinlehtien kanssa – tai millä tahansa muulla tavalla, joka sinulle sopii. Ja jos haluat helpottaa tehtävää entisestään, tarjoile ne kulhoissa ja anna jokaisen valmistaa itse kanapeensa. Katso yllä oleva video ja opi valmistamaan tyylikkäitä kanapeita.

Kanapeet kermajuustolla, pähkinöillä ja granaattiomenalla

Ainekset

Noin 10–12 kanapeeta

  • 40 g saksanpähkinöitä
  • 40 g suolattuja manteleita
  • 75 g fetajuustoa
  • 150 g kreikkalaista jogurttia
  • 15 g korianteria (tai muuta yrttiä)
  • 15 g minttua
  • ½ granaattiomenaa
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Paahdettua leipää

Ohjeet

1. Jauha saksanpähkinät ja suolatut mantelit yhdessä korianterin ja mintun kanssa tasaiseksi massaksi.

Vinkki

Jos et pidä korianterista, voit korvata sen persiljalla tai basilikalla.

2. Siirrä seos kulhoon ja lisää murskattu fetajuusto, kreikkalainen jogurtti, suurin osa granaattiomenan siemenistä ja pippuri. Suolaa kevyesti ja sekoita.

3. Tarjoile paahtoleivällä, ripottele päälle granaattiomenan siemeniä. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla sen kulhossa, jolloin jokainen voi koota itselleen oman kanapeen.

Vinkki

Tämä kerma näyttää upealta endiivin lehdillä tai salaatinlehdillä, jotka ovat muodoltaan pieniä veneitä.

Neljä helppoa jouluista kanapeeta

Anjovisten ja pienten kalojen yhdistelmä marinoidun majoneesin kanssa.

Ainekset

Noin 10-12 kanapeelle

  • 6 anjovista
  • 6 anjovista
  • 75 g vihreitä oliiveja ilman kiviä
  • 30 g hienonnettuja vihanneksia (tai sekoitus hienonnettuja marinoituja kurkkuja ja muita suolakurkkuja)
  • 2 keitettyä munaa

Majoneesi

  • 1 muna
  • 200 ml oliiviöljyä
  • Paahdettua leipää

Ohje

1. Laita majoneesin valmistukseen tarvittava muna ja 100 ml oliiviöljyä tehosekoittimeen. Vatkaa, ja kun seos alkaa sakeutua, lisää vähitellen vielä 100 ml oliiviöljyä jatkaen vatkaamista.

2. Leikkaa vihreät oliivit ilman kiviä, valuta ne ensin hyvin. Laita ne kulhoon yhdessä hienonnettujen vihannesten kanssa, jotka on myös valutettu hyvin.

Vinkki

Jos muita vaihtoehtoja ei ole, voit käyttää hienonnettuja kornišoneja, vihreää sipulia ja muita marinoituja vihanneksia.

3. Lisää hienonnettu keitetty muna ja kolme tai neljä ruokalusikallista majoneesia. Sekoita.

4. Levitä seos leiville ja aseta päälle puolet anjovista ja puolet pienestä kalasta. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla kastikkeen toisella puolella ja anjovikset ja pienet kalat toisella puolella, jotta jokainen voi koota omat tapaksensa.

Vinkki

Jos valmistat kanapeet itse, tee se vasta vähän ennen tarjoilua, jotta leipä ei kostu.

Neljä helppoa jouluista kanapeeta

Kanapeet papuista, hummuksesta ja vihreästä kastikkeesta

Ainekset

Noin 10–12 kanapeeta

Hummus

  • 250 g keitettyjä papuja
  • 2 tl tahinia
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Musta pippuri
  • Suola

Vihreä kastike

  • 20 g persiljaa
  • 8 pientä vihreää paprikaa tai chilipaprikaa
  • ½ raastettua valkosipulinkynttä
  • 1 tippa piparras-paprikan nestettä
  • Oliiviöljy
  • Suola
  • Paahdettu leipä

Ohje

1. Sekoita keitetyt pavut tahinin, sitruunan kuoren ja mehun sekä öljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Hienonna persilja. Pilko piparras-paprikat.

3. Sekoita ne kulhossa pienellä määrällä paprikoiden paistamisesta jäänyttä nestettä, raastetun valkosipulin ja suolan kanssa. Kaada oliiviöljyä näiden ainesosien päälle ja sekoita.

4. Kokoa kanapeet laittamalla päälle papuhummus ja vihreä kastike. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla ne erikseen, jolloin jokainen voi valmistaa kanapeet itse.

Neljä helppoa jouluista kanapeeta

Kanapeet ricotta-juustolla, herneillä ja sitruunalla.

Ainekset

10–12 kanapeelle

  • 200 g pakastettuja herneitä
  • 50 g pakastettuja papuja
  • 80 g tuorejuustoa, matea tai ricottaa (noin 4 rkl)
  • 20 g raastettua kypsytettyä Manchego-juustoa (tai muuta hyvin kypsytettyä juustoa)
  • Yhden sitruunan kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 isoa basilikanlehteä ja muutama pieni koristeluun
  • Paahdettua leipää

Ohje

1. Kiehauta suuri kattila suolattua vettä. Kun vesi kiehuu, lisää herneet. Kun vesi kiehuu uudelleen, poista herneet reikäkauhalla ja siirrä ne kulhoon, jossa on jäävettä, jotta ne säilyttävät kirkkaan vihreän värinsä.

2. Toimi samalla tavalla papujen kanssa ja poista niiden paksuin kuori. Aseta papuja ja muutama herne koristeluun.

3. Sekoita loput herneet ricotta-juuston, raastetun kypsytetyn Manchego-juuston tai muun hyvin kypsytetyn juuston, sitruunankuoren, suurten basilikanlehtien ja ripauksen suolan kanssa. Sekoita vain niin kauan, että ainekset yhdistyvät, mutta eivät muutu soseeksi.

4. Lisää oliiviöljy, sekoita ja mausta suolalla maun mukaan.

5. Levitä seos paahtoleiville ja koristele herneillä, pavuilla ja pienillä basilikanlehdillä. Viimeistele ruokalusikalla oliiviöljyä.

6. Voit myös jakaa pastan kulhoihin ja tarjota jokaiselle mahdollisuuden levittää sitä paahtoleiville.