Ranskalainen liha

Ranskalainen

Ranskalainen liha eroaa klassisesta reseptistä. Tai siitä, jota monet pitävät yleisesti hyväksyttynä. Kokki vitsailee, että ranskalaisesta tässä ruokalajissa on vain sienet ja majoneesi, viitaten näiden sanojen alkuperään. Kokki väittää, että hänellä on ”yksinkertainen, mutta silti omat salaisuutensa sisältävä” versio ranskalaisesta lihasta, joka on paistettu uunissa. Paljastamme salaisuudet, ja ensimmäinen niistä on, että ranskalaisessa lihassa pitäisi olla paljon lihaa, ei majoneesia. Yhden annoksen valmistamiseen kokki suosittelee 180–200 g naudanfileetä. Kokeile ehdottomasti valmistaa lihaa ja vertaa sitä tavalliseen versioon. Epäilemme, että kokki voittaa tyrmäyksellä.Ranskalainen liha

Vaikeusaste: keskitaso

Kalorit: 931,88 kcal/annos

Annosten määrä: 6

Valmistusaika: 1 h 15 min

AINEKSET 6 ANNOSTA

6 annosta

Naudanlihaa 1200 g

Tuoreita herkkusieniä 240 g

Tomaattia 240 g

Sipulia 2 kpl

Puolikovaa juustoa 160 g

Majoneesia 160 g

Voi 40 g

Extra Vergine -oliiviöljyä 100 ml

Petersiljaa 15 g

Vihreä sipuli 20 g

Jauhettua mustapippuria maun mukaan

Suolaa maun mukaan

VALMISTUSOHJERanskalainen liha

Vaihe 1

Leikkaa naudanfileestä ”pää” ja ”häntä”, jotta jäljelle jää tasainen 1–1,2 kg painava pala. Poista fileestä kalvo – leikkaa se pois terävällä veitsellä.

Vaihe 2

Leikkaa pala tasaisiksi paksuiksi viipaleiksi ja lyö kukin viipale 1 cm:n paksuiseksi laastiksi asettamalla ne kahden kalvokerroksen väliin. Lyöminen on parasta tehdä vasaralla, jossa ei ole hampaita. Leike on mureaa lihaa, joten se on helppo taputtaa.

Vaihe 3

Mausta pihvit suolalla ja vastamyllyllä jauhetulla mustapippurilla. Kuumenna hyvin teflonpannu. Lisää hieman oliiviöljyä ja paista pihvit yksi kerrallaan voimakkaalla lämmöllä, noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Siirrä paistetut pihvit lautaselle pinoon.

Vaihe 4

Pyyhi sienet kostealla liinalla, jos ne eivät ole kovin puhtaita, mutta älä pese niitä. Leikkaa ne varren pituussuunnassa (varret mukaan lukien) noin 4–5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Vaihe 5

Kuumenna paistinpannu uudelleen hyvin, lisää siihen pala voita ja laita sienet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä, sekoittaen säännöllisesti, kunnes sienet ovat kullanruskeita. Älä suolaa, jotta sienet eivät eritä nestettä ja menetä muotoaan.

Vaihe 6

6 Peitä suuri uunipelti leivinpaperilla ja asettele paistetut pihvit sille, unohtamatta ensin valuta niistä erittynyt neste. Asettele paistetut sieniviipaleet pihvien päälle yhdeksi kerrokseksi, suolaa ja pippurista. Kuumenna uuni 220 °C:een.

Vaihe 7

Poista tomaateista kannat ja leikkaa ne varovasti poikittain hyvin ohuiksi, 3–4 mm:n viipaleiksi. Tähän tarvitaan tietysti terävä veitsi. Leikkaa myös kuorittu sipuli ohuiksi poikittaisiksi pyöreiksi viipaleiksi (enintään 3 mm paksuisiksi). Älä leikkaa niitä renkaiksi.

Vaihe 8

Asettele jokaisen pihvin päälle sienien päälle tomaatti- ja sipuliviipaleet niin, että ne muodostavat tuulettimen kukan: eli yhden keskuksen ympärille limittäin, vuorotellen tomaatti- ja sipuliviipaleita. Suolaa ja pippurista vihannekset.

Vaihe 9Ranskalainen liha

Sekoita raastettu juusto ja majoneesi kulhossa. Kokki suosittelee tekemään tämän tarkasti suhteessa 1:1 ja ilman valkosipulia. Laita jokaiselle ranskalaiselle lihapalalle noin ruokalusikallinen tätä seosta, niin että seos jakautuu tasaisesti annosten kesken.

Vaihe 10

Levitä juusto-majoneesiseos varovasti haarukalla jokaisen rakenteen pinnalle. Lisää päälle noin teelusikallinen oliiviöljyä. Laita uunipellit esilämmitettyyn uuniin 10–15 minuutiksi.

Vaihe 11

Kun ranskalainen liha paistuu reseptin mukaan, hienonna vihreä sipuli ja persilja ja sekoita ne. Kun liha on saanut kullanruskean kuoren, ota uunipelti uunista, jaa annokset lautasille, ripottele päälle yrtit ja tarjoile.