Romopallojen resepti: kuinka valmistaa tämä herkullinen jouluherkku.

resepti

Isoäidin romopallot hurmaavat herkullisella kermamaisella rakenteellaan ja hienostuneella romun aromillaan. Jaamme hänen reseptinsä tähän makeaan herkkuun.

Luultavasti monet meistä tutustuivat alkoholiin ensimmäisen kerran juuri isoäitien ansiosta. Ei, älä huoli, kyseessä eivät tietenkään olleet liköörit, viinit tai muut vastaavat juomat. Mutta isoäiti valmisti parhaat rommipallot. Ja kun vierailit hänen luonaan jouluna, lapsena sinulle annettiin salaa maistaa pieni pala. Salassa, kun vanhemmat eivät nähneet, isoäiti otti rommipallon tinakotelosta, otti itse ison palan ja jakoi pienen jäännöksen lapsenlapsilleen. Voi, mikä maku!

Romopallojen resepti: kuinka valmistaa tämä herkullinen jouluherkku.

Isoäidin rommipallojen resepti

Nykyään voimme laillisesti syödä koko rommipallon. Isoäitiä ei enää tarvita, mutta isoäidin resepti on edelleen tallessa. Tämän reseptin mukaan valmistetut rommipallot maistuvat täsmälleen samalta kuin ennenkin ja muistuttavat meitä jännittävästä joulun tunnelmasta, kun odotuksen tunne lahjoista illalla melkein valtaa meidät ja isoäiti haluaa häiritä lasten huomiota suklaamakeisilla. Vain pieni pala kerrallaan, mutta muutaman minuutin ajan se oli ihana tunne – jakaa salaisuus isoäidin kanssa, ja jännitys Santan vierailusta unohtuu hetkeksi.

Mutta tietysti tämä rommipallojen resepti sopii muuhunkin kuin joulukuuhun. Syömme näitä makeisia mielellämme ympäri vuoden, vaikka ulkona on lämmin.

Isoäidin rommipallot valmistetaan vain muutamasta ainesosasta, ne ovat uskomattoman kermaisia ja suklaisia, ja makua täydentää tumma rommi. Ne ovat täydellinen pieni lahja kaikille herkuttelijoille. Kuka ei rakastaisi kotitekoisia herkkuja? Tai laita ne kahvipöydälle, kun parhaat ystäväsi tulevat käymään kahville. Olen varma, että jo ensimmäisen pallon jälkeen kaikilla on tarina kerrottavanaan! Kodikasta!

Romopallojen resepti: kuinka valmistaa tämä herkullinen jouluherkku.

Klassiset rommipallot

Ainekset

  • 150 g (vegaanista) tummaa suklaata
  • 50 g (vegaanista) täysmaitosuklaata
  • 50 g (vegaanista) voita
  • 50 g kaakaojauhetta leivontaan
  • 1 pussi vaniljasokeria
  • 90 ml tummaa rommia
  • (vegaaninen) suklaaströsseli

Romopallojen resepti: kuinka valmistaa tämä herkullinen jouluherkku.

Valmistelu

  1. Aloita murskaamalla molemmat suklaatyypit ja sulattamalla ne vesihauteessa.
  2. Anna suklaan jäähtyä hieman, sitten sekoita se voin, kaakaon, vaniljasokerin ja rommin kanssa. Laita seos jääkaappiin 45 minuutiksi.
  3. Muodosta nyt pienet pallot suklaaseoksesta ja pyöritä ne suklaaströsselissä niin, että ne peittyvät kokonaan.
  4. Laita valmiit rommipallot jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Voit syödä ne heti tai säilyttää ne ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Siinä se!