Ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät terveellisempää vaihtoehtoa makua tinkimättä. Sopii erinomaisesti kylmäksi alkupalaksi juhliin tai erityistilaisuuksiin.
Sisällysluettelo
Vitello tonnato ilman majoneesia on kevyempi ja raikkaampi vaihtoehto joulun klassikolle. Se säilyttää perinteisen ruokalajin eleganssin ja tyypillisen maun, mutta majoneesi on korvattu miedolla kastikkeella, joka on valmistettu luonnollisista ainesosista, jotka korostavat tonnikalan, kapriksen ja liemen makua. Tämä resepti on otettu Sofia Lorenin kirjasta ”In Cucina con Amore”.

Ainekset
- – 1 kg naudanrintapalaa
- – 1 sipuli
- – 1 porkkana
- – 2 valkosipulinkynttä
- – 400 ml valkoviiniä
- – 1 purkki tonnikalaa
- – 3 tai 4 anjovisfileetä
- – 2 kovaksi keitettyä munaa
- – 1 rkl kapriksia
- – 1 sitruuna
- – Oliiviöljy
- – Viinietikka
- – Sokeri
- – Suola ja pippuri
Valmistelu
Vaihe
Marinoi liha viinissä yön yli.
Vaihe
Laita liha marinadin, hienonnetun sipulin, porkkanan ja hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kannen alla tunnin ajan. Anna jäähtyä ja aseta sivuun.
Vaihe
Siivilöi lihan keittoliemi (sinun pitäisi saada noin 1 kuppi) ja sekoita se kahden kovaksi keitetyn munan keltuaisiin, purkilliseen tonnikalaa, anjoviksiin, 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl etikkaa, sitruunamehuun ja ripaukseen sokeria. Sekoita tehosekoittimessa, kunnes saat tasaisen tahnan.
Vaihe 4
Leikkaa kylmä liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita hieman kastiketta tarjoiluastiaan ja aseta liha päälle. Kaada loput kastikkeesta päälle. Ripottele kaprikset ja tarjoile. Hyvää juhlapäivää!
Vaihe
Ripottele kaprikset ja tarjoile.
Vink
- Voit alentaa kustannuksia korvaamalla naudanfileen halvemmalla lihalla, kuten olkapalalla tai rostbiffillä.
- Koristele ruokalaji ohuilla sitruunaviipaleilla ja tuoreilla persiljanlehdillä, jotta se näyttää värikkäältä ja raikkaalta.


