Carlos Arginiyanon yksinkertainen ja kausiluonteinen resepti: artisokat vaniljalla ja pinjansiemenillä maustetun perunamuusin kera.

kera

Carlos Arginiyano on luonut omaperäisen ja erittäin yksinkertaisen reseptin artisokille, jotka tarjoillaan herkullisen vaniljalla maustetun perunamuusin kera. Kevyt ruoka, joka yhdistää maun ja ravintoarvon ilman turhaa vaivaa.

Artisokat ovat yksi terveellisimmistä ja kehoa puhdistavista vihanneksista. Carlos Arginano on tällä kertaa valmistanut ne vaniljalla maustetun perunamuusin kera.Carlos Arginiyanon yksinkertainen ja kausiluonteinen resepti: artisokat vaniljalla ja pinjansiemenillä maustetun perunamuusin kera.

Muista, että jos perunamuusi on liian paksua, voit ohentaa sitä lisäämällä hieman kuumaa maitoa tai vettä, jossa se on keitetty.

Ainekset 4 hengelle

  • 12 artisokkaa
  • 3 perunaa
  • 50 ml maitoa
  • 30 g pinjansiemeniä
  • Kylmäpuristettu oliiviöljy
  • Suola
  • 1 vaniljatanko
  • PetersilliCarlos Arginiyanon yksinkertainen ja kausiluonteinen resepti: artisokat vaniljalla ja pinjansiemenillä maustetun perunamuusin kera.

Yksityiskohdat

Leikkaa artisokkien varret pois, kuori ne (poista 3–4 kerrosta lehtiä), leikkaa päät pois ja heitä ne pois. Leikkaa artisokat neljään osaan.

Kuumenna uunivuoka (leveä, matala paistinpannu) 3 rkl öljyllä, lisää artisokat, mausta ne ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Peitä vuoka kannella ja kypsennä hitaalla lämmöllä vielä 10-15 minuuttia.

Kuumenna pieni paistinpannu ilman öljyä, lisää pinjansiemenet ja paista ne kullanruskeiksi. Siirrä ne lautaselle ja aseta sivuun.Carlos Arginiyanon yksinkertainen ja kausiluonteinen resepti: artisokat vaniljalla ja pinjansiemenillä maustetun perunamuusin kera.

Kuumenna vesi kattilassa, lisää ripaus suolaa. Kuori perunat, leikkaa ne ja lisää kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan. Keitä perunoita 20 minuuttia. Poista vaniljatanko, kaavi siemenet ja aseta ne sivuun. Kaada vesi perunoista ja siirrä ne kulhoon. Lisää maito ja vaniljansiemenet ja sekoita hyvin .

Laita sose neljän lautasen pohjalle, asettele päälle artisokat ja ripottele paahdettuja pinjansiemeniä. Ripottele muutama tippa öljyä ja koristele persiljanlehdillä.