Käyttämällä Maria-tyyppisiä keksejä ja tuorejuustoa voit valmistaa tämän helpon ja herkullisen reseptin, joka ei voi epäonnistua.
Sisällysluettelo
Tryffelit ovat ihanteellinen kotitekoinen herkku, joka kruunaa runsaan aterian makealla tavalla. Juhlapyhinä, kuten perhejuhlissa tai jouluaterioissa, ne voivat olla loistava lopetus vieraille, varsinkin jos sinulla on vähän aikaa jälkiruoan valmistamiseen .
Nämä suklaatrüffelit, jotka on valmistettu Maria-tyyppisistä kekseistä, ovat niin helppoja valmistaa, että jopa perheen pienimmätkin jäsenet pystyvät tekemään ne. Riittää, kun jauhaa jokainen keksi hienoksi jauheeksi ja sekoittaa sen sitten tuorejuustoon ja kaakaojauheeseen, jotta saadaan suklaamaku ja erittäin tiivis rakenne.
Kun taikina on valmis ja jäähdytetty jääkaapissa ihanteelliseen konsistenssiin, muotoilemme siitä pieniä palloja haluttuun kokoon. Sitten peitämme ne paneroinnilla, joka voi olla kaakaojauhe, suklaalastuja, kookoslastuja tai jopa karkeammin jauhettuja keksinpalasia, jotta saadaan rapeaa tekstuuria , joka kontrastoi suussa sulavan täytteen kanssa.
Lyhyesti sanottuna, tämä on yksinkertainen, mutkaton ja herkullinen resepti, jonka kanssa on mahdotonta epäonnistua. Vain muutama ainesosa riittää täydellisen jälkiruoan valmistamiseen aterian jälkeen.
Keksitryffelien resepti
Keksitryffelien valmistamiseen tarvitset vain muutaman perusainesosan eikä mitään erityisiä välineitä. Perustekniikka on murskata keksit hienoksi, sekoittaa ne kosteiden ainesosien kanssa ja muotoilla pieniksi palloiksi, jotka sitten päällystetään haluamallasi kuorrutuksella, jolloin tuloksena on pehmeä täyte ja koristeellinen kuori.
Valmistusaika
- Kokonaismenoaika: 20 minuuttia (plus jäähdytysaika, jos tarpeen)
- Valmistelu: 15 minuuttia
- Lisäjäähdytys: 30 minuuttia
Ainekset
- 200 grammaa Maria-tyyppisiä tai vastaavia keksejä.
- 100 grammaa tuorejuustoa (Philadelphia-tyyppistä)
- 3 ruokalusikallista kaakaojauhetta
- 3 ruokalusikallista tomusokeria
- 2–3 ruokalusikallista maitoa (vain tarvittaessa konsistenssin säätämiseksi).
- raastettua kookosta, suklaaströsseliä, kaakaojauhetta tai lisää keksejä päällystämiseen

Keksitryffelien valmistus vaihe vaiheelta
- Jauha keksit hienoksi jauheeksi käyttämällä monitoimikoneita tai erityistä pussia ja kaulin.
- Sekoita keksijauhe, tuorejuusto, kaakaojauhe ja tomusokeri suuressa kulhossa.
- Sekoita lastalla tai käsin, kunnes saat tasaisen, paksun tahnan. Lisää maitoa vähän kerrallaan vain, jos taikina on liian kuiva.
- Ota pieniä annoksia ja muotoile niistä pähkinän kokoisia palloja.
- Pyöritä jokainen pallo murskatuissa kekseissä, kookoshiutaleissa, kaakaojauheessa tai suklaaströsseleissä painaen kevyesti, jotta ne tarttuvat kiinni.
- Aseta tryffelit lautaselle tai tarjottimelle ja laita ne jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, jotta ne kovettuvat ennen tarjoilua.
Kuinka monta annosta tämä resepti riittää?
Reseptistä saa noin 18–22 tryffeliä, riippuen pallojen koosta.
Mikä on tämän reseptin ravintosisältö per annos?
- Kalorit: noin 80 kcal per tryffeli.
- Rasvat: 4 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Proteiini: 1 g
- Sokeri: 6 g
On syytä huomata, että nämä ovat arvioituja arvoja ja tarkka ravintoarvo riippuu valmistuksessa käytetyistä ainesosista ja kunkin annoksen määrästä.
Kuinka kauan tätä valmistetta voi säilyttää?
Keksitryffeleitä voi säilyttää jääkaapissa enintään viisi päivää ilmatiiviissä astiassa, erottamalla ne paperilla, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
