Lombarda a la montañesa, jouluinen resepti?

resepti

Tärkeää on, että se sopii täydellisesti jouluun. ”Punainen kaali vuoristotyyliin” on yksi Manuel Vázquez Montalbánin kirjassa esitetyistä resepteistä. Monet Kantabrian asukkaat ovat todennäköisesti yllättyneitä kuullessaan sen olemassaolosta, koska he eivät ole koskaan kuulleet tästä ”vuoristolaisesta” herkusta (eli omasta alueestaan). Monet ihmiset myös kohottavat kulmakarvojaan, koska tämä ruokalaji muistuttaa heitä pääkaupungin tyypillisestä joulun punakaalista .

Sisällysluettelo

Ymmärrän molempien yhteisöjen hämmennyksen, koska minäkin olen aina yhdistänyt punakaalin omenaan. Mutta kirjailija, gourmet-dekkarikirjailija Pepe Carvalho ja suuri ruoan ystävä, ei vain sisällyttänyt tätä ruokaa edellä mainittuun keittokirjaan, vaan mainitsi sen myös tyypillisenä kantabrialaisena ruokana.

Lombarda a la montañesa, jouluinen resepti?

Alkuperästä riippumatta on tärkeää, että makujen ja värien yhdistelmä on täydellinen, ja omenan makea ja hieman hapan maku täydentää punakaalia erinomaisesti. Oman reseptini olen päivittänyt Vazquez Montalbánin reseptiä säilyttäen omenan rapean tekstuurin ja kirkkaan värin sekä lisännyt omenan paistamisen voissa, mitä alkuperäisessä reseptissä ei ollut. Jos kuitenkin haluat täysin vegaanisen version, voit käyttää myös oliiviöljyä. Pähkinöiden lisääminen ei ole välttämätöntä, mutta ne antavat ruoalle juhlavan ilmeen (ja niitä tarvitaan vain muutama, joten ne eivät ole kovin halpoja).

Lombarda a la montañesa, jouluinen resepti?

Ainekset

4 hengelle

  • 800 g punakaalia
  • 3 Rainet- tai Golden Delicious -omenaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • Oliiviöljyä
  • Suola
  • Kaksi rkl pinjansiemeniä (halutessasi)

Lombarda a la montañesa, jouluinen resepti?

Ohje

1.Kiehauta kattilassa runsaasti suolattua vettä ja valmista iso kulho jäävettä.

2.Leikkaa punakaali neliöiksi tai lyhyiksi suikaleiksi, jotka eivät ole liian ohuita, ja poista kova valkoinen ydin. Keitä kiehuvassa vedessä al dente -tilaan, noin 10 minuuttia.

3.Siirrä jääveteen, jäähdytä ja jätä siivilään (jääveden vaihe voidaan ohittaa, mutta punakaali saa miellyttävämmän värin).

4.Kuori valkosipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Paista se pannulla keskilämmöllä, lisäämällä runsaasti öljyä. Siirrä valkosipuli pienelle lautaselle, joka on peitetty paperipyyhkeillä.

5.Lisää pannulle punakaali ja sitten etikka. Suolaa, sekoita ja jätä hitaalle lämmölle, kunnes omenat ovat valmiita.

6.Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa ne suupaloiksi.

7.Sulata voita toisessa suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Kun se on sulanut ja alkaa ruskistua, lisää omenat (jos paistinpannu on pieni, tee tämä mieluummin kahdessa erässä). Paista, kunnes omenat ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

8.Tarjoile punakaali omenan ja paistetun valkosipulin kanssa. Halutessasi voit ripotella päälle kevyesti paistettuja pinjansiemeniä.