Helppo resepti, jolla piirakat onnistuvat aina ilmaviksi ja maukkaiksi
Tämä taikina on ihanteellinen pohja piirakoille, joissa on mikä tahansa täyte. Se on helppo työstää, ja leivonnaiset ovat uskomattoman kuohkeita ja pehmeitä.
Taikinan ainekset: lämmin maito – 300 millilitraa, 2 teelusikallista sokeria, kuivahiivaa – 8 grammaa tai 24 grammaa tuoretta hiivaa, 50 grammaa voita, 2 keltuaista, teelusikallinen suolaa ja 500 grammaa tai 4 lasillista vehnäjauhoja.
Valmistamme ensin taikinan: sekoitamme lämpimän maidon, sokerin ja hiivan. Annamme seistä 10–15 minuuttia, kunnes pinnalle muodostuu vaahtokruunu. Yhdistämme sulatetun voin, munankeltuaiset ja suolan. Kaadamme valmiiksi valmistetun taikinan seokseen ja sekoitamme. Lisää vähitellen seulottu jauho ja vaivaa pehmeä, joustava taikina.
Muodostetaan pallo, voidellaan se voilla ja annetaan seistä 40 minuuttia. Taikina jaetaan osiin, pyöritellään pallot ja jokainen pallo rullataan uudelleen, laitetaan täyte ja puristetaan reunat kiinni. Piirakat paistetaan uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
