Tunnustan, että kun en jaksa kokata, käytän usein uunia . Joten jos olet samanlainen kuin minä, roast beef brandyllä voi olla loistava vaihtoehto, kun et halua sekoitella ja valvoa kattilaa tuntikausia.
Sisällysluettelo
Tässä reseptissä mandariini antaa kastikkeelle hienostuneen aromin, joka ei peitä paistin makua. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vähemmän karvaista appelsiinilajiketta . Kun paisti on valmis, voit päättää, tarjoatko kastikkeen sellaisenaan vai soseutatko sen keittiökoneessa, jotta saat paksumman konsistenssin.
Ainekset
4 hengelle
- Vasikanliha1,5 kg
- Sipuli2
- Brandy80 ml
- Mandariinimehu60 ml
- Mandariinin kuori1
- Valkosipulinkynsi4
- Laakerinlehti1
- Oliiviöljy50 ml
- Suola
- Jauhettu mustapippuri

Kuinka valmistaa brandy-roastbeef
Vaikeustaso: Helppo
- Kokonaismenoaika 1 h 45 min
- Yksityiskohdat15 min
- Ruoanlaitto1 h 30 min
Aloitetaan lämmittämällä uuni 180 asteeseen (350 Fahrenheit ). Laitetaan uunipellille paksiksi renkaiksi leikattu sipuli ja sen päälle jauhetulla pippurilla maustettu liha. Lämmitetään brandy erikseen ja kaadetaan se lihan päälle, sytyttäen sen. Lisää öljy ja valkosipuli ja laita uuniin.
Kun liha alkaa ruskistua, suolaa se joka puolelta, lisää laakerinlehti, mandariinimehu ja kuori, paista puolitoista tuntia ja kastele säännöllisesti paistamisen aikana syntyvällä mehulla.
Kun liha on valmis, ota se pannusta, kääri alumiinifolioon ja jätä kymmeneksi minuutiksi . Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Mitä tarjoilla brandy-rostbifin kanssa
Brandy- ja mandariinirostbifi sopii erinomaisesti kotitekoisen perunamuusin tai paistettujen uusien perunoiden kanssa. Kuten jo mainitsin, kastike voidaan tarjoilla erikseen kastikeastiassa tai sakeuttaa sekoittamalla se tehosekoittimessa.
