Pannacotta on tyypillinen italialainen herkku, joka ulkonäöltään muistuttaa kermavaahtoa ja joka tässä reseptissä on rikastettu valkosuklaalla ja tarjoillaan torttuna.
Sisällysluettelo
Tänään meillä on erityinen kakku, jonka pohja on murotaikinaa , rikastettuna manteleilla ja kaakaolla, täytteenä pannacotta ja koristeena punaisia (tai violetteja…) marjoja. Herkullista!
Kun olemme valmistaneet kakun pohjan, meidän on paistettava sitä puoli tuntia ja annettava sen jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.
Tämän jälkiruoan erityispiirre, joka antaa sille italialaisen vivahteen, on panna cotta, jonka olemme valmistaneet täytteeksi kermasta, gelatiinista, sokerista ja vaniljasta. Se on uskomattoman kosteaa.
Koristeluun käytimme pakastettuja marjoja, jotta ne olisivat varmasti saatavilla, mutta tietysti esimerkiksi karhunvatukan sesongin aikana on parempi lisätä tuoreita (tai juuri ostettuja) marjoja.

Ainekset
- Pohjalle
- 250 grammaa jauhoja
- 150 grammaa voita
- 80 grammaa sokeria
- 45 g jauhettua mantelia
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 muna
- 1 ripaus suolaa
- Panna cotta
- 4 arkkia maustamatonta gelatiinia
- 450 ml kermavaahtoa
- 1 vaniljatanko
- 60 g valkoista suklaata jälkiruokiin
- 80 g sokeria
- Koristelu
- 200 grammaa pakastettuja mustikoita
- 100 grammaa pakastettuja karhunvatukoita
1. Vaivaa taikina.
Laita taikinan ainekset (jauhot, voi, sokeri, jauhetut mantelit, kaakaojauhe, muna ja suola) keittiökoneen kulhoon ja sekoita, kunnes taikina on tiivistä. Vaihtoehtoisesti voit vaivata taikinan käsin, kun olet ensin pehmentänyt voin. Anna taikinan levätä muutama minuutti jääkaapissa.
2. Paista pohja.
Kauli taikina suorakulmioksi, joka on samankokoinen kuin tarttivuoka. Aseta taikina muottiin, paina kevyesti sormenpäillä ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Pistä pohja haarukalla, aseta esilämmitettyyn 180 °C (350 °F) uuniin ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes se on valmis. Ota uunista ja anna jäähtyä.
3. Valmista pannacotta.
Pannacottan valmistamiseksi liota gelatiinilevyt kulhossa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna kerma ja sokeri halkaistun vaniljatangon kanssa.

4. Lisää suklaa
Kun kerma kiehuu, sammuta liesi, poista vaniljatanko ja lisää hienonnettu suklaa. Kaada vesi gelatiinilevyistä ja liuota ne kerma- ja suklaaseokseen. Anna jäähtyä hieman ja kaada seos varovasti kakun päälle.
5. Laita jääkaappiin
Anna kakun hautua jääkaapissa vielä 2-3 tuntia. Tarjoile kakku jäähdytettynä, koristele päälle mustikoilla ja karhunvatukoilla. Jos käytät pakastettuja karhunvatukoita, voit käyttää niitä ympäri vuoden.

