Täydellinen resepti kotitekoisten sokeroitujen pähkinöiden valmistamiseen, joita voit lisätä uudenvuoden juhlapöytään.
Sisällysluettelo
Kun olet valmistanut tämän reseptin sokeroituja maapähkinöitä, et enää halua ostaa niitä kaupasta. Ole varovainen valmistuksen aikana, jotta vältät palovammoja. Sokeroidut maapähkinät ovat herkullinen herkku. Ne ovat pieniä suupaloja, jotka sopivat täydellisesti naposteltavaksi, kun nautit paahdettuja maapähkinöitä ja rapeaa sokerikuorrutusta, joka paljastuu jokaisella pureksella.
No niin, aloitetaan. Tämä monien rakastama herkku on yksinkertaisesti maapähkinöitä sokerilla, joiden valmistus vaatii äärimmäistä huolellisuutta jokaisessa vaiheessa.
Lähde
Sokeroitujen pähkinöiden tarkka alkuperä on edelleen kiistanalainen. Espanjassa sokeroidut mantelit ovat yleisempiä. Ranskassa, jossa ne joidenkin tietojen mukaan ovat syntyneet, niitä syödään Provencen alueella, mutta ne valmistetaan saksanpähkinöistä ja hunajasta.
Toisaalta ne muistuttavat myös italialaista croccantea, joka valmistetaan öljystä, sokerista ja manteleista, ja joskus myös kastanjoista tai siemenistä, kuten arabimaissa.
Egyptissä niitä syödään myös perinteisenä ruokana, ja ne valmistetaan tässä tapauksessa siirapilla.
Joka tapauksessa, vaikka tämän reseptin alkuperä on edelleen kiistanalainen, sen kirjoitti ensimmäisenä amerikkalainen Emma Paddock, keittokirjan kirjoittaja. Juuri hän ikuisti sen lisäämällä siihen maapähkinät.
Ainekset:
300 g raakoja kuorittuja maapähkinöitä
150 g sokeria
1 lasi vettä
Valmistus:
Laitamme paksupohjaisen tai paksun paistinpannun liedelle. Lisäämme maapähkinät, sokerin ja sitten veden.
Sekoittele säännöllisesti. Lämmön tulee olla keskitasoinen tai voimakas, mutta seuraa prosessia.
Veden haihtuessa seos sakeutuu ja muuttaa väriä. Sokeri muuttuu jauheeksi; anna sen sitten sulata uudelleen ja kiehua kuin karamelli, tarttumalla maapähkinöihin. Jatka sekoittamista.
Kun kaikki maapähkinät ovat peittyneet kiiltävällä sokerikerroksella, poista ne.
Aseta ne pergamenttipaperilla peitetylle uunipelille ja erota ne lusikalla, jotta ne eivät tartu toisiinsa ja muodosta praliineja tai yhtä tahmeaa massaa.
Anna jäähtyä, ja voit säilyttää sitä suljetussa purkissa useita päiviä.
Latinalaisen perinteen
Itse asiassa sitä käytetään kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa: Uruguayssa, Meksikossa, Chilessä, Perussa, Boliviassa, Argentiinassa ja Brasiliassa. Siellä sitä myydään yleensä kaduilla katukioskeissa, valmistetaan tuoreena paikan päällä ja jaetaan pitkissä läpinäkyvissä muovipusseissa, jotka suljetaan käsin taittamalla pussin molemmat päät.
Talvella ne ovat erittäin kysyttyjä korkean kaloripitoisuutensa vuoksi, mutta huolimatta eteläisen pallonpuoliskon lämpimästä ilmastosta ne ovat kiistaton tähti joulukaudella .
Makeat, rapeat ja visuaalisesti houkuttelevat ne ovat vastustamaton välipala mihin tahansa tilaisuuteen, ja koska ne ovat helppoja valmistaa, et enää koskaan halua ostaa niitä.
