Jos haluat monipuolistaa alkupaloja vaivattomasti, tässä on muutama idea herkullisiin, houkutteleviin ja helposti valmistettaviin ruokiin.
Joulun ruoanlaitto keittiössä on tehtävä vain rohkeille. Jos haluat menestyä tänä vuonna ilman turhaa vaivaa ja ylimääräistä työtä, alkupalat ovat parhaat ystäväsi. Alkupalojen kanssa on helppo kokeilla uusia asioita, kun hyödynnät seuraavia ruokaideoita, jotka ovat yhtä helppoja ja nopeita valmistaa kuin visuaalisesti houkuttelevia ja maukkaita. Menestys on taattu!
- Gildas
Nämä ikoniset pinchos-tapas ovat varma valinta jouluaterian tai -illallisen alkupalaksi. Vaikka joissakin kaupoissa niitä myydään valmiina, voit helposti valmistaa gildas-tapaksia itse vihreistä oliiveista, säilötyistä anjoviksista ja marinoiduista paprikoista. Puujousta ne hammastikulle ja ripottele päälle hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä ennen tarjoilua.

2. Vartaita
Vartaiden ostaminen ja niiden päälle eri tuotteiden yhdistelmien puujoustaaminen on nopeaa ja helppoa sekä yksinkertaista, joten jos haluatte vähiten vaivaa, vartaita on teille. Vaihtoehtoja on lukemattomia: melonista kinkkuun, anjoviksista juustoon ja kirsikkatomaatteihin; tai hauska ja terveellinen jälkiruoka Joulupukin muodossa: puolikas viinirypäle, banaaniviipale, mansikka ja juustopallo.
3. Täytetty vol-au-vent
Tartaletit tai vol-au-ventit ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista, koska valmiita pohjia on helppo löytää. Siksi sinun tarvitsee huolehtia vain täytteen valmistamisesta. Voit valita rapu- tai keitettyä katkarapua majoneesilla; toisen vaihtoehdon meren antimista, esimerkiksi albacore-tonnikalaa majoneesilla ja hienonnettua keitettyä munaa; tai hienonnettua kanaa kermajuustolla ja hienonnettuja saksanpähkinöitä.
4. Lautanen iberialaisia kuivattuja lihadelikatesseja ja juustoja
Tämä ei ole vain yhden suupalan suupala, vaan täysimittainen aloituspaketti, mutta ehdotamme, että annamme sille juhlavan ilmeen. Miten? Asettelemalla ruokia joulun elementtien, kuten joulukuusen, tähden tai lahjan, muotoon. Oletko valmis maistamaan?
5. Tryffelit
Voit valmistaa herkullisia pieniä palloja, sekä makeita että suolaisia, jotka maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Suolaisen version valmistamiseksi tee pallot tuorejuustosta ja pyöritä ne hienonnettuissa pähkinöissä (manteleissa, pistaasipähkinöissä, saksanpähkinöissä jne.). Makeaan versioon ei ole parempaa lisäystä kuin paksu suklaakreemi.

6. Kanapeet
Toinen erinomainen klassinen vaihtoehto mihin tahansa alkupalaan ovat kanapeet. Nämä pienet palat ovat leivän (paistettua tai paistamatonta) pohjaa, joka on peitetty kahden tai kolmen ainesosan yhdistelmällä. Jos et ole varma, mitä yhdistää, erinomainen vaihtoehto on savustettu lohi voin (tai kermajuuston), korianterin ja sitruunan kanssa; tai pehmeä foie gras -viipale hedelmähillon tai balsamiviinietikan kanssa.
7. Shottit
Toinen klassinen cocktail-muoto, joka on suosittu sen helppokäyttöisyyden ja houkuttelevan ulkonäön ansiosta, on shotti tai ”kevyt juoma”. Jos et halua valmistaa perinteisiä gaspachoa, salmorejoa tai ajoblancoa, kokeile tehdä pohja tuorejuustosta (kerma tai jogurtti) ja lisää päälle makusi mukaan: kinkkusuikaleita, viipaloituja oliiveja, suikaloitua lohta, saksanpähkinöitä…
8. Väärennetty mille-feuille
Aitoon kanapeetyyliin, mutta ilman leipäpohjaa, voimme luoda väärennetyn mille-feuillen, jossa yhdistyvät eri maut yhdessä palassa. Voit kokeilla versiota, jossa on kurkkuviipale, voileipäjuustoa ja keitettyä katkarapua, tai täyteläisempää versiota, jossa on verimakkaraa, punainen paprika ja omenaviipale.

9. Rullat
Lopettakaamme vielä yhdellä klassisella vaihtoehdolla: sämpylöillä. Riippumatta siitä, onko ne valmistettu leivästä tai muista helposti rullattavista ainesosista (savustettu lohi, kesäkurpitsanauhat, munakoisot jne.), valmistustapa on yksinkertainen: täytä ne suosikkitäytteelläsi, rullaa ja tarjoile.
