Cocktailit, jotka tekevät uudenvuodenyöstä unohtumattoman.

Cocktailit

Nykyään on olemassa monia juomia, joita voi nauttia erityistilaisuuksissa, kuten uudenvuoden illallisella, mutta oletko koskaan miettinyt cocktailien valmistamista?

Useimmissa kulttuureissa on tapana viettää uudenvuoden iltaa illallisella ja läheisten ystävien ja perheen kanssa. Yleensä illallinen on tällaisena tärkeänä päivänä hienostuneempi ja sisältää alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan.

Jo kahden vuosisadan ajan on ollut tapana tarjoilla aperitiivi ennen juhlaillallista jonkin juoman kera. Espanjassa näiden juomien pohjana käytetään yleensä erilaisia viinejä.

Jotta voisit nauttia tästä erityisestä hetkestä perheen ja ystävien kanssa mahdollisimman paljon, jaamme tänään viisi erittäin helppoa cocktailreseptiä, joissa käytetään erilaisia ainesosia. Tulokset yllättävät sinut!

Jos olet kiinnostunut, cocktailit ovat loistava vaihtoehto paitsi maunsa vuoksi myös siksi, että ne edistävät ruoansulatusta ja stimuloivat ruokahalua. Yleinen sääntö on valmistaa ne hieman kevyemmällä alkoholilla kuin muut väkevät juomat.

Tärkein suositus on olla juomatta niitä usein, mutta joskus ne ovat ihanteellisia mielialan kohottamiseen, koska ne stimuloivat endorfiinien vapautumista.

Kotitekoisten cocktailien reseptit uudenvuoden juhliin

Pina Colada

Ainekset

  • 100 ml rommia
  • 60 ml maitoa tai kookosvettä
  • 100 ml ananasmehua
  • Muutama pala tuoretta ananasta
  • Tavallinen jää tai jäämurska

Valmistus

  1. Täytämme tehosekoittimen, monitoimikoneen tai tavallisen tehosekoittimen noin puoliksi jääkuutioilla. Lisäämme 50 ml valkoista rommia; tässä tapauksessa käytimme Havana Club Añejo 3 Años -rommia, jota valmistetaan ja kypsytetään kolme vuotta Kuubassa.
  2. Nyt on aika lisätä hieman kookosmaitoa tai vettä (noin 30 ml, mutta määrä riippuu siitä, kuinka voimakkaan kookosmaun haluatte). Voit ostaa valmiita kookosmaitoa tai valmistaa sitä kotona: osta kookospähkinä, halkaise se vasaralla ja kerää hedelmäliha lasiin. Suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa, jota myydään yleensä useimmissa supermarketeissa.
  3. Kaada 50 ml ananasmehua. Jos mahdollista, lisää muutama pala tuoretta ananasta. Sekoita hyvin, kaada lasiin ja koristele muutamalla palalla tuoretta ananasta. Hyvää ruokahalua!

Cocktailit, jotka tekevät uudenvuodenyöstä unohtumattoman.

Mojito

Ainekset

  • 2 teelusikallista valkoista sokeria
  • 8 mintunlehteä
  • 30 ml limen mehua
  • 60 ml kuubalaista rommia
  • ½ limetti, viipaloituna tai neljänneksiksi leikattuna
  • 120 ml hiilihapotettua tai kivennäisvettä sifonilla
  • Jauhettua tai murskattua jäätä
  • Muutama tippa Angostura-bitteriä (haluttaessa)

Valmistus

  1. Tärkeä osa mojiton salaisuutta on korianteri (tai korianteriminttu), vaikka pidän enemmän sen juomalle antamasta mausta ja aromista.
  2. Maceration-prosessissa on oltava varovainen, jotta lehdet eivät vahingoitu; tavoitteena on vapauttaa niiden aromit ja essenssit.
  3. Lasin pohjalle laitetaan sokeria. Lasin tulee olla tyyppiä ”Collins” tai ”Fizz” (kuten kuvassa). Mojito valmistetaan suoraan lasissa, ilman shakeria. Kaadetaan limen mehu ja sekoitetaan sokeri mehuun maddlerilla tai baarilusikalla.
  4. Naputtelemalla kevyesti mintunlehtiä niiden aromien vapauttamiseksi, hierotaan niitä sitten kevyesti survin avulla painaen niitä pohjalla olevaan sokeriin. Lehtiä ei pidä murskata kokonaan, muuten mojito maistuu epämiellyttävältä.
  5. Laita limetin viipaleet mojiton pohjalle ja murskaa niitä muutaman kerran, jotta mehu erottuu. Limesiivuilla juoma saa happamman ja vieläkin aromaattisemman maun, mutta ole varovainen, sillä joillekin se voi olla liian hapan.
  6. Kaada rommi ja täytä lasi murskatulla jäällä. On parasta käyttää paljon murskattua jäätä, koska se vie enemmän tilaa lasissa ja jäähdyttää juoman paremmin. Lisää cocktailin päälle hiilihapotettua vettä, lisää muutama tippa Angostura-katkeruutta (halutessasi) ja sekoita varovasti.
  7. Älä koskaan lisää katkeruutta, inkivääriolutta, limonadia tai tonicia valmistuksen aikana; se ei pilaa mojitoa (jos sinulla ei ole mitään näistä, on parempi jättää hiilihapotettu vesi pois). Kivennäisvesi jäähdyttää mojiton nopeammin. Koristele mintun tai piparmintun oksalla, limen viipaleella ja tarjoile pillillä.

Cosmopolitan

Ainekset

  • Karpalo-mehu: voit valmistaa sen kotona tai ostaa valmiina.
  • Lime: halutessasi voit korvata sen sitruunalla.
  • Jää
  • Vodka
  • Triple sec tai Cointreau
  • Shaker tai sopiva lasi cocktailien sekoittamiseen
  • Cocktail-lasi

Valmistus

  1. Jos aiot valmistaa kotitekoista karpalomehua , murskaa karpalot vain tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa, ja siinä kaikki. Sinun ei tarvitse lisätä sokeria, vettä tai mitään muuta.
  2. Purista mehu limestä ja siivilöi. Jotkut käyttävät mehua siivilöimättä, molemmat tavat ovat hyväksyttäviä.
  3. Jos sinulla on cocktail-shaker, se on hienoa, mutta jos ei, voit käyttää mitä tahansa muuta lasi- tai metallisäiliötä, joka voidaan sulkea ja ravistaa.
  4. Täytä shaker tai sekoituslasi. Lisää ensin jää. Lisää sitten 4 ml vodkaa, 1,5 ml triple sekia, limen mehu ja karpalomehu. Ravista hyvin ja tarjoile jäähdytetyssä lasissa.
  5. Tarjoile Cosmopolitan-cocktail cocktail-lasissa, mutta ilman jäitä.
  6. Lisää sitruksinen vivahde koristamalla annos limen tai appelsiinin viipaleella.

Cocktailit, jotka tekevät uudenvuodenyöstä unohtumattoman.

Daikiri

Ainekset

  • 70 ml valkoista rommia
  • 50 ml limen mehua
  • 30 ml sokerisiirappia
  • Jäätä ja cocktail-lasi, jossa on leveä kaula
  • Limen viipale koristeluun

Valmistus

  1. Sekoita ainekset shakerissa ja tarjoile mahdollisimman kylmänä. Jääpalojen lisäämisen välttämiseksi rommia voi säilyttää jääkaapissa ennen käyttöä.
  2. Ja daikirimme on valmis.

Ponsettia

Ainekset

  • 50 g mustikkaa
  • Tuoreita rosmariinin oksia
  • 1 litra kahvia
  • 50 ml Kuantro
  • 40 ml grenadiinia
  • Rosmariinin oksa

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset shakerissa ja ravista voimakkaasti.
  2. Tarjoile cocktail korkeissa laseissa.
  3. Koristele lopuksi tila rosmariinin oksalla.
  4. Nyt voit tarjoilla tämän herkullisen cocktailin.

Gin tonicilla

Ainekset

  • 56 ml giniä
  • 175 ml tonicia
  • Puoli sitruunaa
  • Vanhanaikainen lasi

Valmistus

  1. Täytämme lasin puoliksi jäällä.
  2. Lisäämme puolen sitruunan mehun ja ginin.
  3. Lisäämme sitten tonicin ja sekoitamme huolellisesti.
  4. Tarjoilemme.

Cocktailit, jotka tekevät uudenvuodenyöstä unohtumattoman.

Bellini-cocktail

Ainekset

  • 2/3 proseccoa
  • ⅓ samppanjaa
  • ⅓ persikkamehua
  • Samppanjalasi

Valmistus

  1. Jauhamme jäätä tehosekoittimessa täydellä teholla.
  2. Lisäämme juomat ja sekoitamme uudelleen.
  3. Sekoita seosta 15 sekunnin ajan.
  4. Tarjoile lasissa.

Kaikki nämä vaihtoehdot sopivat erinomaisesti uudenvuoden juhliin sekä muihin erityistilaisuuksiin vuoden aikana. Toivomme, että pidät niistä, ja toivotamme sinulle hyvää uutta vuotta!