Uunissa paistettu kana, perunat ja sienet smetanakastikkeessa on varma valinta illalliseksi sarjasta ”yksinkertainen ja maukas”.
Ruoka maistuu upealta: kana paistuu herkullisessa smetanakastikkeessa, joka imeytyy perunoihin ja sieniin ja tekee niistä meheviä ja aromaattisia. Se on helppoa, täyttävää ja uskomattoman herkullista!
Tarvitset:
1 kg kanan koipia tai koipaloja, 1 kg perunoita, 300 g herkkusieniä, 2 sipulia, 300 g smetanaa, 3–4 valkosipulinkynttä, suolaa, pippuria, kanamausteita, kasviöljyä.
Suolaa ja pippurista kana, pyöritä mausteissa. Kuori perunat ja leikkaa ne suuriksi paloiksi, sienet viipaleiksi, sipulit puolirenkaiksi. Sekoita perunat, sienet ja sipulit syvässä uunipellissä, suolaa. Asettele kananpalat päälle nahkapuoli ylöspäin. Sekoita erillisessä kulhossa smetana, puristettu valkosipuli, hieman suolaa ja pippuria. Kaada tämä kastike tasaisesti uunipellin sisällön päälle. Paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa noin 1–1,5 tuntia, kunnes perunat ja kana ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
