Kevyet versiot suosikkiruokista: 6 hienoa reseptiä aerogrillille

Rapeat siivet ja maalaismainen peruna ilman pitkää valmistusaikaa – se on täysin mahdollista. Keräsimme koko perheen rakastamat ruoat ja kerromme, miten ne valmistetaan aerogrillissä vähällä vaivalla.

1. Rapeat maalaistyyliset perunat

Valmistusaika: 40 minuuttia.

Ainekset

  • 800 g perunaa;
  • 1 rkl kasviöljyä;
  • ½ tl perunamausteita;
  • 1 tl paprikaa;
  • suolaa maun mukaan;
  • 2 valkosipulinkynttä.

Valmistus

Kuori muutama samankokoinen peruna ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää kasviöljy, mausteet ja paprika, suolaa. Sekoita ja aseta viipaleet aerogrillin ritilälle. Aseta lämpötila 190 asteeseen ja aika 25 minuutiksi. 10–15 minuuttia käynnistämisen jälkeen ota kulho laitteesta ja lisää murskattu valkosipuli. Sekoita varovasti, palauta kulho ja jatka paistamista.

Jos viipaleet ovat suuria, saatat tarvita 5–10 minuuttia lisää, ennen kuin ne ovat täysin kypsiä.

Kevyet versiot suosikkiruokista: 6 hienoa reseptiä aerogrillille

2. Jamaikalaiset kanansiivet

Valmistusaika: 45 minuuttia.

Ainekset

  • 1,8 kg kanansiipiä;
  • 2 rkl oliiviöljyä;
  • 2 rkl soijakastiketta;
  • 6 hienonnettua valkosipulinkynttä;
  • 1 habanero-paprika, siemenet ja väliseinät poistettu, hienonnettu;
  • 1 rkl maustepippuria;
  • 1 tl kanelia;
  • 1 tl cayenne-pippuria;
  • 1 tl valkopippuria;
  • 1 tl suolaa;
  • 2 rkl ruskeaa sokeria;
  • 1 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna;
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä;
  • 4 hienonnettua vihreää sipulia;
  • 5 rkl limen mehua;
  • ½ kupillista punaviinietikkaa.

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa ja peitä kanansiivet marinadilla huolellisesti. Siirrä suljettavaan pussiin ja laita jääkaappiin 2–24 tunniksi. Aseta aerogrillin lämpötilaksi 200 °C. Ota kanansiivet pussista ja kaada kaikki neste pois. Kuivaa liha paperipyyhkeellä. Laita puolet siivistä aerogrillin koriin. Kypsennä kutakin annosta 14–16 minuuttia, ravistellen välillä. Tarjoile sinijuustokastikkeen tai salaatinkastikkeen kanssa.

3. Täytetyt sienet valkosipulilla

Valmistusaika: 20 minuuttia.

Ainekset

  • 12 isoa herkkusieniä.

Täyte:

  • 1 viipale valkoista leipää;
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattu;
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa;
  • jauhettua mustapippuria maun mukaan;
  • 1 rkl oliiviöljyä.

Valmistus

Aseta aerogrillin lämpötilaksi 200 °C. Leikkaa leipä hienoksi. Sekoita se valkosipulin, persiljan ja pippurin kanssa, sekoita ja lisää oliiviöljy. Leikkaa sienien jalat pois ja täytä hatut varovasti täytteellä. Laita hatut aerogrillin koriin ja aseta se laitteeseen. Kypsennä sieniä 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Kevyet versiot suosikkiruokista: 6 hienoa reseptiä aerogrillille

4. Lohi ja koriandrikastike

Valmistusaika: 25 minuuttia.

Ainekset

  • 340 g lohia;
  • 1 ripaus suolaa;
  • 2 teelusikallista oliiviöljyä.

Tilli-kastiketta varten:

  • ½ kupillista rasvatonta kreikkalaista jogurttia;
  • ½ kupillista smetanaa;
  • 2 ruokalusikallista hienonnettua tilliä ja muutama oksa koristeluun;
  • 1 ripaus suolaa.

Valmistus

Aseta aerogrillin lämpötilaksi 135 °C. Leikkaa kala kahteen yhtä suureen osaan, suolaa ja ripottele oliiviöljyä päälle. Aseta lohipalat aerogrillin koriin ja paista 15–17 minuuttia. Kun kala paistuu, sekoita kulhossa jogurtti, smetana, korianteri ja suola. Kaada valmis lohi kastikkeella ja koristele korianterinoksilla.

5. Naudanrintapala chimichurri-kastikkeella

Valmistusaika: 35 minuuttia.

Ainekset

  • 450 g naudanrintapalaa.

Chimichurri-kastike:

  • 1 kuppi hienonnettua persiljaa;
  • ¼ kuppia hienonnettua minttua;
  • 2 rkl hienonnettua oreganoa;
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä;
  • 1 tl jauhettua punapippuria;
  • 1 rkl jauhettua kuminaa;
  • 1 tl cayenne-pippuria;
  • 2 tl savustettua paprikaa;
  • 1 tl suolaa;
  • ¼ tl mustapippuria;
  • ¾ dl oliiviöljyä;
  • 3 rkl punaviinietikkaa.

Valmistus

Sekoita chimichurri-kastikkeen ainekset kulhossa. Leikkaa naudanrintapala kahteen yhtä suureen osaan ja laita ne ilmatiiviiseen pussiin yhdessä ¼ kupillisen chimichurrin kanssa. Laita jääkaappiin 2–24 tunniksi. Ota liha jääkaapista 30 minuuttia ennen paistamista. Aseta aerogrillin lämpötilaksi 200 °C. Kuivaa naudanliha paperipyyhkeellä. Laita liha grillikoriin ja paista 8–10 minuuttia, kunnes se on medium-kypsä. Ennen tarjoilua voit koristella lihan kahdella ruokalusikallisella chimichurria.

Kevyet versiot suosikkiruokista: 6 hienoa reseptiä aerogrillille

6. Leivonnainen kermavaahdolla ja maapähkinävoilla

Valmistusaika: 20 minuuttia.

Ainekset

  • 60 grammaa sulatettua voita;
  • 4 arkkia sulatettua filotaikinaa;
  • 4 ruokalusikallista maapähkinävoita, jossa on maapähkinänpalasia;
  • 4 teelusikallista kermavaahtoa;
  • 1 ripaus merisuolaa.

Valmistus

Aseta aerogrillin lämpötilaksi 180 °C. Voitele leivonnaisarkki voilla. Aseta toinen leivonnaisarkki ensimmäisen päälle ja voitele se myös voilla. Toista, kunnes kaikki arkit on käytetty.

Leikkaa taikina 4 yhtä suureen kaistaleeseen. Lisää 1 rkl maapähkinävoita ja 1 tl kermavaahtokarkkia taikinan alaosaan. Kääri täyte taikinaan niin, että muodostuu kolmio, ja taita sitä sitten useita kertoja siksak-muotoon, kunnes täyte on kokonaan peitetty. Voitele taikinan reunat pienellä määrällä voita. Aseta leivonnaiset aerogrillin koriin. Paista 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja paisuneet. Ripottele päälle ripaus merisuolaa, jotta leivonnaiset saavat suolaisen maun.