Jos et halua valmistaa klassista krabisalaattia, rapeat pallukat krabitikkuista ovat juuri se alkupala, joka tulee apuun. Pallot ovat kevyitä, kullanruskeita ja yllättävän aromaattisia. Ne valmistetaan yksinkertaisimmista raaka-aineista, joita on aina saatavilla.

Otetaan 200 g krabipaloja, 100 g kovaa juustoa, kaksi munaa, kaksi ruokalusikallista majoneesia ja kolme ruokalusikallista leivänmuruja. Näillä mittasuhteilla saat taatusti pehmeän sisuksen ja rapean kuoren.

Raastetaan rapu-tikkuja ja sekoitetaan ne juuston ja majoneesin kanssa – tuloksena pitäisi olla paksu massa, josta on helppo muotoilla pieniä palloja. Kastetaan jokainen pallo vatkatuissa munissa ja pyöritellään leivänmurussa: näin kuori tulee todella tiivis ja kullanruskea.
Paistetaan pallot kasviöljyssä rapeiksi tai paistetaan uunissa 190 asteessa – tämä kestää noin 12 minuuttia.
