Kuinka valmistaa vitel tone: kuuluisan Cordovan kokin resepti jouluksi.

tone

Tämä on yksi suosituimmista ruokalajeista uudenvuoden juhlapyhinä. Näin valmistat sen vaihe vaiheelta.

Yksi ruokalajeista, joka parhaiten välittää joulun henkeä, on vitello toné, yksi suosituimmista alkupaloista argentiinalaisissa jouluaterioissa. Sen alkuperä liittyy Piemontiin, ja se ilmestyy jälleen kodeihin joka joulukuu. Sen jatkuvan suosion ansiosta kuuluisa kokki Cordobasta jakoi reseptinsä tämän ruokalajin valmistamiseksi vuonna 2025.Kuinka valmistaa vitel tone: kuuluisan Cordovan kokin resepti jouluksi.

Kuinka valmistaa vitello toné: resepti Cordoban kokilta.

Kokki Pedro Lamberti selitti, että kaikista ympäri maailmaa maistamistaan vaihtoehdoista hän loi oman reseptinsä kunnioittaen perinteisen reseptin perusperiaatteita. Yksi tärkeimmistä avaimista on valmistusaika. Tässä mielessä hän suositteli valmistamaan joitakin ainesosia muutama päivä ennen 24. joulukuuta .

  • Maanantai 22. päivä: valmistakaa liha.
  • Tiistai 23. päivä: valmistakaa kastike ja asettakaa liha lautaselle vuorotellen viipaleita.
  • Keskiviikko 24. päivä: koristelkaa ja nauttikaa!

Nämä ovataineksetvitello tonen valmistamiseen:

– Marinadiin:

  • 2 lasillista valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • Pippuria

– Lihan valmistukseen:

  • 1,5 kg naudanlihaa
  • 800 grammaa vihanneksia liemeen (sipuli, kevätsipuli, porkkana, selleri, valkosipuli)
  • Laakerinlehti, korianteri, pippuritKuinka valmistaa vitel tone: kuuluisan Cordovan kokin resepti jouluksi.

– Kastike:

  • 4 kovaksi keitettyjen munien keltuaiset
  • 2 pientä purkkia tonnikalaa vedessä (filee)
  • 1 teelusikallinen dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 8 anjovisfileetä öljyssä
  • 1 lasi kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Suolaa (vähän) ja jauhettua mustapippuria
  • 3 rkl kermaa
  • 3/4 lasia keittoliemiä

– Koristeluun:

  • 2 rkl kapriksia
  • silputtua ruohosipulia tai persiljaa
  • Hienonnettuja keitettyjä munanvalkuaisia
  • Jauhettua mustapippuria maun mukaan
  • Oliiviöljyä maun mukaan

Tämäon askel askeleeltavitello tonen valmistusohje:Kuinka valmistaa vitel tone: kuuluisan Cordovan kokin resepti jouluksi.

  • Puhdista liha ja marinoi se sopivassa marinadissa. Ota liha jääkaapista ja anna sen lämmetä huoneenlämpötilaan.
  • Kaada vesi kattilaan ja pilko vihannekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia, jotta saat liemen.
  • Vähennä lämpöä, lisää liha ja keitä puolitoista tuntia tai kauemmin, riippuen palan paksuudesta.
  • Anna jäähtyä liemessä , laita jääkaappiin yöksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi . Siivilöi liemi ja säilytä se, heitä vihannekset pois.
  • Sekoita kovaksi keitetyt munankeltuaiset, sinappi, anjovikset, sitruunamehu, suola ja pippuri . Lisää vähitellen oliiviöljyä, jotta saat majoneesia.
  • Lisää siivilöity tonnikala , hieman naudanliemiä ja sekoita uudelleen tehosekoittimessa, kunnes saat halutun konsistenssin. Lisää hieman kermaa.
  • Levitä lautaselle kerros kastiketta, sitten lihaviipaleet ja niin edelleen, kunnes kastike loppuu.
  • Peitä ruokakalvolla ja laita jääkaappiin kahdeksaksi tunniksi.
  • Koristele kapriksilla, munavalkuaisilla, hienonnetuilla yrtteillä, ripottele oliiviöljyä ja pippuria.