Mini-jälkiruoat, jotka tekevät vaikutuksen tänä juhlakautena: yksinkertaiset ja herkulliset reseptit, jotka koristavat juhlapöytääsi.

Mini

Yllätä kaikki tänä juhlakautena herkullisilla, raikkailla ja värikkäillä mini-jälkiruoilla. Reseptit, joissa käytetään sesongin hedelmiä, suklaata ja dulce de leche -karamellia, sopivat erinomaisesti vieraiden viihdyttämiseen, lahjaksi tai tyylikkään jälkiruokapöydän koristeluun.

Juhlapyhät ovat erinomainen tilaisuus osoittaa luovuutta ja valmistaa pienikokoisia, hienostuneita ja uskomattoman valokuvauksellisia jälkiruokia. Tässä on muutama vaihtoehto annosannoksina tarjoiltaville jälkiruoille, joissa on sesongin hedelmiä – mansikoita, vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita ja luumuja – ja tietysti suklaata ja dulce de leche -karamellikastiketta. Ne sopivat erinomaisesti jälkiruokapöytään, lahjaksi tai uudenvuoden maljaksi.

Mini-kakut valkoisesta ja tummasta suklaasta

Ainekset (8 annosta):

Pohja:

  • 1 kakaopionono

Tumman suklaan mousse:

  • 100 g puolimakeaa suklaata
  • 25 g voita
  • 100 g rasvaisia kermaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 50 g sokeria

Valkoisen suklaan mousse:

  • 100 g valkoista suklaata
  • 25 g voita
  • 100 g rasvaisia kermaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 50 g sokeria
  • Karvas kaakao (tarvittava määrä)

Valmistelu:

Vaihe 1: Liimaa asetaattinauha 8 minikakkuvuoan (8 cm) sisäseinämiin.

Vaihe 2: Leikkaa 8 pyöreää palaa keksistä ja aseta ne jokaisen vuoan pohjalle.

Vaihe 3: Tumma mousse: Sulata suklaa ja voita vesihauteessa. Jäähdytä, sekoita puoliksi vaahdotetun kerman kanssa ja lisää varovasti merenka (vaahdotetut munanvalkuaiset ja sokeri).

Vaihe 4: Täytä kukin muotti puoliksi ja laita jääkaappiin.

Vaihe 5: Valmista valkoinen mousse samalla tavalla, täytä muotit ja laita ne pakastimeen.

Vaihe 6: Tunnin ennen tarjoilua ripottele kaakao, poista muotti ja suojakalvo ja jätä jääkaappiin, jotta ne ovat hyvin kylmiä tarjoiltaessa.

Mini-jälkiruoat, jotka tekevät vaikutuksen tänä juhlakautena: yksinkertaiset ja herkulliset reseptit, jotka koristavat juhlapöytääsi.

Vadelmatortut

Ainekset (8 torttua, halkaisija 8 cm)

Taikina:

  • 250 g jauhoja
  • 150 g voita
  • 100 g tomusokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 ripaus suolaa

Vaniljakastike:

  • 500 ml maitoa
  • 125 g sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 40 g maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljapastaa tai 1/2 vaniljatankoa

Koristelu:

  • 400 g vadelmaa
  • tomusokeri

Valmistelu

Vaihe 1: Valmista taikina vatkaamalla voi ja sokeri; lisää munankeltuaiset ja sitten jauhot ja suola.

Vaihe 2: Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Vaihe 3: Kauli taikina, leikkaa siitä 10 cm:n halkaisijaltaan olevia ympyröitä ja aseta ne muotteihin. Pakasta ja paista kullanruskeaksi.

Vaihe 4: Kermavaahto: kiehauta puolet maidosta + puolet sokerista.

Vaihe 5: Sekoita munankeltuaiset + sokeri + tärkkelys, yhdistä molemmat seokset ja keitä, kunnes seos sakenee.

Vaihe 6: Jäähdytä, täytä tartaletit täytteellä ja koristele vadelmilla ja tomusokerilla.

Malbec-, mustikka- ja karhunvatukkajelly

Ainekset (8 annosta)

  • 1/2 kupillista omenamehua
  • 7 g maustamatonta gelatiinia
  • 1 kuppi malbec-viiniä
  • 1/3 kupillista sokeria
  • 350 g karhunvatukoita ja mustikoita

Valmistelu

Vaihe 1: Kuumenna viini ja sokeri, kunnes sokeri on täysin liuennut.

Vaihe 2: Lisää hedelmät (jätä osa koristeluun) ja keitä 5 minuuttia.

Vaihe 3: Liuota gelatiini omenamehuun ja sekoita se glögiin.

Vaihe 4: Jaa annoksiksi ja jaa silikonimuotteihin, sitten laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaihe 5: Tarjoile tuoreiden hedelmien ja mintunlehtien kanssa.

Mini-jälkiruoat, jotka tekevät vaikutuksen tänä juhlakautena: yksinkertaiset ja herkulliset reseptit, jotka koristavat juhlapöytääsi.

Kirsikkapannukakut ”ylösalaisin”

Ainekset (8 annosta)

  • 10 kirsikkaa
  • 50 g + 100 g voita
  • 8 rkl sokeria
  • 100 g sokeria
  • 100 g jauhoja 0000
  • 2 muna
  • 1 tl leivontamausteita
  • Vaniljajäätelöä

Valmistelu

Vaihe 1: Leikkaa luumut viipaleiksi ja paista ne 50 g voissa. Lisää sokeri ja anna sen karamellisoitua. Jäähdytä.

Vaihe 2: Vatkaa 100 g voita ja 100 g sokeria. Lisää munat, sitten jauhot ja mausteet.

Vaihe 3: Laita karamellisoidut palat voideltuihin vuokiin ja kaada taikina päälle.

Vaihe 4: Paista kohtuullisessa lämpötilassa, kunnes hammastikku tulee ulos puhtaana.

Vaihe 5: Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Suklaatartaletit karamellilla ja pähkinöillä

Ainekset (8 tartalettia, halkaisija 8 cm)

Taikina:

  • 225 g jauhoja
  • 25 g makeuttamatonta kaakaota
  • 150 g voita
  • 100 g tomusokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 ripaus suolaa

Täyte ja koristelu:

  • Karamellikastike
  • 80 g saksanpähkinöitä
  • 100 g puolimakeaa suklaata
  • 100 g rasvaista kermaa
  • Kirsikoita koristeluun

Valmistelu

Vaihe 1: Vatkaa voi ja sokeri; lisää munankeltuaiset, sitten jauhot, kaakao ja suola.

Vaihe 2: Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 2 tunniksi.

Vaihe 3: Kauli taikina, leikkaa ympyröitä ja aseta ne muotteihin. Pakasta ja paista.

Vaihe 4: Jäähdytä ja täytä karamellikastikkeella, dulce de leche -kermakastikkeella ja saksanpähkinöillä.

Vaihe 5: Ganache: kuumenna kerma, kaada se hienonnettuun suklaaseen ja sekoita.

Vaihe 6: Peitä tartaletit.

Vaihe 7: Koristele kirsikoilla.

Mini-jälkiruoat, jotka tekevät vaikutuksen tänä juhlakautena: yksinkertaiset ja herkulliset reseptit, jotka koristavat juhlapöytääsi.

Mansikkatraifle

Ainekset (8 annosta)

  • 8 vaniljaleipää tai keksiä
  • 1/2 kg mansikoita
  • Karamellikastike
  • 100 g rasvaista kermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 40 g sokeria

Valmistelu

Vaihe 1: Vatkaa kerma sokerin kanssa ja lisää tuorejuusto.

Vaihe 2: Aseta pohja biscuit-keksistä tai murskatuista vaniljaleivoksista dessert-laseihin.

Vaihe 3: Lisää karamellikastike dulce de leche, viipaloidut mansikat ja viimeistele kermalla.

Vaihe 4: Koristele viipaloiduilla mansikoilla.