Paistetut katkaravut: helppo resepti, ilman savustusta ja hajua.

katkaravut

Kuninkaalliset katkaravut ovat täyteläisen makuisia ja meheviä – todellinen meren herkku. Niiden monipuolisuus keittiössä mahdollistaa lukemattomat valmistustavat, aina yksinkertaisista ja nopeista ruoista monimutkaisempiin ja hienostuneisiin resepteihin. Tällä kertaa ehdotan teille herkullista tapaa nauttia tästä hienostuneesta meren antimesta ilman, että koti täyttyy savusta ja epämiellyttävistä hajuista.

Valmistautukaa yllättämään makuaistinne ja vieraidenne makuaistia tällä herkullisella paistettujen katkarapujen reseptillä!

Paistetut katkaravut: helppo resepti, ilman savustusta ja hajua.

Paistetut katkaravut: helppo resepti, ilman savustusta ja hajua.

Kuninkaalliset katkaravut ovat puhdasta makua ja varma valinta, jos etsit yksinkertaista, vaikuttavaa ja mutkatonta ruokaa. Niiden mehukas liha ja kevyt meren maku valloittavat jo ensimmäisestä suupalasta, ja mikä parasta, ne voidaan paistaa uunissa ilman savua ja hajua vain muutamassa minuutissa. Ihastuttava tapa esitellä meren antimia, joka osuu aina maaliin. Ne ovat yksinkertaisesti upeita!

Ainekset

  • 1 kg katkarapuja (17 kappaletta)
  • 60 ml valkoviiniä
  • oliiviöljyä, karkeaa tai hiutaleista suolaa

Krevettien marinadi

  • 1 nippu persiljaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl hienoa suolaa
  • 40 ml ensipuristettua oliiviöljyä
  • puolen sitruunan mehu tai 20 ml valkoviinietikkaa

Paistetut katkaravut: helppo resepti, ilman savustusta ja hajua.

Valmistelu

Krevettien marinadi

  • Hienonna valkosipuli ja persilja, laita kaikki ainekset pieneen kulhoon, lisää öljy, suola ja mehu, sekoita ja jätä marinoitumaan, kun valmistat katkarapuja.

Kuninkaalliset katkaravut

  • Leikkaa katkarapujen tuntosarvet ja laita ne uunipellille.
  • Sivele kaikki katkaravut valmistetulla marinadilla pienellä keittiöharjalla. Ripottele päälle hieman karkeaa suolaa. Kaada valkoviiniä uunivuoan yhteen tai kahteen kulmaan, mutta älä kaada sitä suoraan katkarapujen päälle, jotta marinadi ei huuhtoudu pois. Suihkuta katkarapuja öljyllä ruiskupullosta.
  • Paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa (350 °F) ylä- ja alalämmöllä 12 minuuttia.
  • Paistamisen jälkeen siirrä katkaravut tarjoiluastiaan ja kaada päälle uunivuokaan jäänyt neste.
  • Tarjoile vaaleanpunaisen kastikkeen ja tartarkastikkeen kanssa ja nauti.

Paistetut katkaravut: helppo resepti, ilman savustusta ja hajua.

Vinkki

Valmistele katkaravut aamulla (leikkaa tuntosarvet jne.), valmista kastike, voitele katkaravut kastikkeella ja peitä muovikelmulla. Vähän ennen lounasta tai illallista tarvitset vain paistamiseen tarvittavan ajan.