Kahvi- ja suklaakreemillä täytetty pannacotta on aito italialainen keksintö, joka alun perin luotiin ylijääneen maidon hyödyntämiseksi. Carlos Arginiano kertoi meille siitä tarkemmin.
Sisällysluettelo
Jotta pannacotta irtoaa helposti muotista, laita kylmä muotti kuumaan veteen 1 minuutiksi. Kuivaa muotti, ja pannacotta irtoaa helposti muotista kuin vanukas.
Ainekset 4–6 hengelle
Panna cotta:
- 500 ml kermaa
- 150 ml kahvia
- 100 g sokeria
- 1 pieni lusikka vaniljauutetta
- 4 lehteä maustamatonta gelatiinia
Suklaakreemi:
- 100 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus 85 %.
- 100 ml nestemäistä kermaa
- 100 ml maitoa
- 2 teelusikallista liuennutta kahvia
- mintunlehtiä

Yksityiskohdat
Laita gelatiinilevyt kulhoon, kaada päälle kylmää vettä ja jätä liottumaan, kunnes ne ovat täysin liuenneet.
Kaada kerma kattilaan, lisää sokeri, vaniljauute ja kahvi. Sekoita hyvin ja kuumenna , kunnes seos alkaa kiehua. Ota pois liedeltä, lisää pehmennetty gelatiini ja sekoita hyvin, kunnes se on täysin liuennut.
Kaada seos muottiin, anna sen jäähtyä ja laita jääkaappiin 5-6 tunniksi.
Valmista suklaakreemi sekoittamalla maito, kerma ja liuospitoinen kahvi kattilassa . Kun seos kiehuu, ota se pois liedeltä, lisää suklaa ja sekoita hyvin, kunnes suklaa on sulanut ja saat tasaisen suklaakreemin.
