Joulun juustokakku

juustokakku

Tänään jaan reseptin herkulliselle kakulle, joka koristaa monia juhlapöytiä. Tällä kertaa valmistamme yksinkertaisen juustokakun, jossa on rapea kanelipohja, jota täydentävät appelsiininkuoresta valmistetut kuivatut hedelmät ja tumma suklaa. Herkullisen voinen murotaikina sulkee suussa, ja kanelin maku on selvä, mutta ei liian makea. Cheesecake-kakun täyte on tiivis, ja sen sileä rakenne ja selvä vaniljan maku saavat sinut syömään vielä yhden palan. Oranssin kuoren sitruksiset vivahteet ja hieman kuiva tumma suklaa täydentävät kakun makua. Tämä tuoksuva ja helppo valmistaa juustokakku koristaa monia juhlapöytiä.

Ainekset

Murotaikina

  • 300 g (2 kupillista) vehnäjauhoja
  • 100 g (noin ½ kupillista) sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 200 g voita
  • 1 muna
  • 3 rkl kaneliaJoulun juustokakku

Juustomassa

  • 100 g voita
  • 150 g tomusokeria
  • 3 isoa munaa
  • 750 g rasvaista tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljapastaa
  • 1 vaniljapuuro
  • 75 g appelsiininkuoresta valmistettua suklaata
  • 75 g tummaa suklaata

Tarvittavat keittiövälineet

18 x 28 cm:n uunipelti, käsisekoitin

Valmistuksen vaiheetJoulun juustokakku

1

Aloita cheesecakeen valmistus kanelilla maustetusta murotaikinasta. Kaada 300 g vehnäjauhoja suureen kulhoon, lisää 100 g hienoa valkoista sokeria, 3 täyttä ruokalusikallista kanelia, halutessasi teelusikallinen leivinjauhetta ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset nopeasti vispilällä, kunnes ne ovat jakautuneet tasaisesti jauhoihin.

2

Lisää 200 g kylmää, kuutioiksi leikattua voita kuivien ainesosien joukkoon ja sekoita se konditorin veitsellä, kunnes se on kostean hiekan kaltaista. Jos sinulla ei ole veistä, voit käyttää tavallista veistä, monitoimikoneita tai hieroa voin jauhoihin sormillasi. Ole vain varovainen, ettet kuumenna voita liikaa.

3

Kun haluttu konsistenssi on saavutettu, lisää taikinaan yksi iso muna. Sekoita kulhon sisältöä lyhyesti puulusikalla, kunnes jauhot ovat imeneet kaiken kosteuden. Sitten vaivaa taikinaa käsin, kunnes suurin osa jauhoista on imeytynyt. Siirrä taikina sen jälkeen työtasolle ja vaivaa sitä lyhyesti, kunnes se on suhteellisen sileää ja tiivistä.

4

Muodosta taikinasta pieni sylinteri ja jaa se noin kahteen osaan. Kääri pienempi pala tiiviisti elintarvikekalvoon ja laita se jääkaappiin noin tunniksi. Revi suurempi pala taikinaa pieniksi paloiksi ja aseta ne 18 x 28 cm:n kokoiselle, leivinpaperilla peitetylle leivontamuotille. Yritä jakaa taikina mahdollisimman tasaisesti.Joulun juustokakku

5

Kun pinta on tasainen, puhkaise se huolellisesti haarukalla koko pinnalta. Tämä mahdollistaa höyryn poistumisen paistamisen aikana ja estää ilmakuplien muodostumisen pohjaan, jotka voivat aiheuttaa kakun halkeilua. Laita valmistettu leivontavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes kakku on täysin jäähtynyt ja jähmettynyt.

6

Tämän jälkeen paista kakkuvuoka esilämmitetyssä uunissa 180 celsiusasteessa (350 fahrenheit-astetta) ylä- ja alagrillit päällä noin 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman ruskistuneet. Kun tämä tapahtuu, ota vuoka uunista ja anna sen jäähtyä hieman 10–15 minuuttia.

7

Valmista cheesecake-täyte. Sekoita suuressa kulhossa 750 g tuorejuustoa, 3 isoa munaa, 150 g tomusokeria, 100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita, yhden paketin sokeritonta vaniljapuuroa ja reilun teelusikallisen vaniljapastaa. Kaikkien täytteen ainesosien tulee olla huoneenlämpöisiä, joten muista ottaa ne jääkaapista vähintään tunti ennen murotaikinan valmistamista. Sekoita kulhon sisältö lyhyesti käsisekoittimella, kunnes seos on tasainen. Älä sekoita liian kauan, koska se täyttää cheesecaken ilmalla, minkä vuoksi se nousee ja halkeilee paistamisen aikana.

8

Kun seos on tasainen, lisää 75 g appelsiininkuoresta valmistettua kandisokeria ja 75 g karkeasti hienonnettua tummaa suklaata (72 %). Sekoita ainekset nopeasti silikonilastalla. Kaada seos valmiiksi paistettuun pohjaan ja levitä tasaisesti koko kanelipiirakan pinnalle.

9

Levitä jäljellä oleva murotaikina tasaisen juustoseoksen päälle. Raasta ensin jäädytetty murotaikina karkealla raastimella lautaselle. Yritä levittää se tasaisesti koko pinnalle.

10

Paista valmistettu juustokakku esilämmitetyssä uunissa 180 celsiusasteessa (350 fahrenheit-astetta) ylä- ja alaristikot päällä noin 50 minuuttia. Jos huomaat, että murotaikina ruskistuu liian nopeasti, voit peittää sen leivinpaperilla.

50 minuutin kuluttua sammuta uuni, avaa uunin luukku hieman ja jätä cheesecake uuniin noin tunniksi, jotta se jäähtyy hieman. Tämän jälkeen ota cheesecake uunista ja aseta se viileään paikkaan, kunnes se on täysin jäähtynyt ja jähmettynyt, mieluiten yön yli.

11Hyvää ruokahalua!