Kaksi parasta makkaralla valmistettua jälkiruokaa

makkaralla

Makkaralla valmistetut herkut ovat pakollinen osa jokaista juhlapöytää. Ne voivat olla nopeasti valmistettavia makkarapullia, mutta kannattaa valmistaa jotain vielä parempaa, esimerkiksi makeita makkararullia tai juhlavinta makkarapiirakkaa: makkarastrudelia.

YKSINKERTAISET TUHOAJAT

Valmistusaika: makkakastike 12 tuntia; valmistelu: 30 minuuttia, jäähdytys 60 minuuttia; paistaminen 15 minuuttia.

Ainekset makkararullille:

Makkaratäyte:

  • 250 g makkasiemeniä
  • 200 g kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä (rusinoita, manteleita, saksanpähkinöitä, appelsiininkuoresta valmistettuja kandisoituja hedelmiä)
  • 3–5 ruokalusikallista hunajaa
  • 60 g voita
  • Amaretto-likööriä tai appelsiinilikööriä jälkiruoan kasteluun (haluttaessa) tai alkoholittomana vaihtoehtona manteli-, araka- tai appelsiinisiirappia.Kaksi parasta makkaralla valmistettua jälkiruokaa

Murotaikina:

  • 190–200 g kylmää voita
  • 250 g jauhoja
  • Munankeltuainen (kovaksi keitetty ja hienon siivilän läpi siivilöity)
  • 60–70 g tomusokeria

Twisterit – valmistus vaiheittain:

1. Valmista makkaseos. Kaada makkaseos veteen ja jätä se yöksi liottumaan, sitten keitä se hiljalleen tunnin ajan. Kaada vesi siivilän läpi ja jauhaa makkaseos keittiökoneessa kaksi tai kolme kertaa (makkaseokselle on olemassa erityinen siivilä). Hienonna pähkinät ja kuivatut hedelmät, paitsi rusinat ja appelsiininkuori, ja lisää ne makkakastikkeeseen. Kaada sulatettu voi, lisää hunajaa maun mukaan ja ripottele likööriä, aromiainetta tai siirappia. Jäähdytä seos jääkaapissa.

2. Valmista murokeksit. Taikina: leikkaa ensin kaikki ainekset, sekoita taikina nopeasti ja laita se jääkaappiin tunniksi. Tämän jälkeen kauli taikina ohueksi levyksi, leikkaa keksejä haluamasi muotoisiksi ja paista niitä 15 minuuttia 180 °C:n (350 °F) lämpötilassa.

3. Tarjoilu. Aseta jäähtyneet unikonsiemenet lautaselle, ripottele päälle leivänmuruja ja tomusokeria.

MESTARILLISET HIIVAUNIKONSIEMENET

Kahden strudelin valmistukseen

: valmistusaika: makkakuvien liottaminen 10–12 tuntia, valmistelu 50 minuuttia,

leivonta 75 minuuttia, paistaminen noin 50 minuuttia.

Makkakuvilla täytetty strudel – ainekset 2 strudeliin:

Päärynän täyte:

  • 500 g sinistä päärynän siemeniä
  • litra maitoa
  • 100 g voita
  • 100 ml hunajaa
  • 200 g hienonnettuja kuivattuja hedelmiä (rusinoita, saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä, manteleita, raastettua appelsiininkuorta)
  • 3 munanvalkuaista
  • 100 g tomusokeria
  • 50 ml amarettoaKaksi parasta makkaralla valmistettua jälkiruokaa

Kakku:

  • 150 ml maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 100 g sokeria
  • 500 g jauhoja
  • 4 munankeltuaista
  • vaniljatangon siemenet
  • raastettu sitruunankuori
  • ripaus suolaa
  • 150 g voita

Poppurulla – valmistus vaiheittain:

1. Valmista poppura. Liota poppuraa vedessä yön yli, valuta vesi pois ja keitä maitoa hitaalla lämmöllä noin 30 minuuttia, sekoittaen ajoittain. Siivilöi. Jauha kahdesti. Kuumenna voi ja hunaja kattilassa, lisää maku ja kuivatut hedelmät ja keitä muutama minuutti. Lisää jäähtyneeseen makuun sokerijauheella vatkattuja munanvalkuaisia, kunnes muodostuu kiinteitä piikkejä, ja alkoholi. Sekoita seos varovasti.

Vinkki: älä keitä makia liian kauan, muuten se muuttuu katkeraksi!

2. Valmista taikina. Sekoita korkeassa kulhossa lämmin maito, hiiva, teelusikallinen sokeria ja teelusikallinen jauhoja. Anna nousta lämpimässä paikassa 15 minuuttia. Lisää kohonnut taikina, munankeltuaiset, sokeri, vanilja ja sitruunankuori jäljellä olevaan seulottuun jauhoon ja vaivaa taikina kevyesti. Lisää lopuksi suola ja sulatettu voi. Peitä sileä taikina kankaalla ja anna nousta noin tunnin ajan (taikinan tilavuuden tulisi kaksinkertaistua).

3. Valmista strudelit. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli ne 0,5 cm paksuisiksi suorakulmioiksi. Levitä unikonsiemen täyte tasaisesti taikinan pinnalle, jotta se paistuu tasaisesti eikä halkeile! Jätä 2 cm:n reunus reunoille. Kääri strudelit kääntämällä päät sisäänpäin. Siirrä strudelit voidellulle leivinpaperille ja kääri ne kahdesti, jättäen 4 cm:n väli. Paista strudelit leivinpaperilla peitetyssä uunipelissä 180 °C:ssa (350 °F) 45–50 minuuttia. Jäähtymisen jälkeen strudelit voidaan kuorruttaa.

Vinkki: Halutessasi voit myös ripotella makkakääryleiden päälle kuorrutuksen, joka on valmistettu appelsiininkuoresta .

Resepti on Lukasz Zhukhovskyn, yli 20 vuoden kokemuksen omaavan kokin ja Välimeren keittiön ystävän, luoma.Kaksi parasta makkaralla valmistettua jälkiruokaa

Makkakääryleet – testatut reseptit:

  • Kuinka estää makkakakun halkeilua:
  • Taikina tulee rullata tasaisesti, mutta ei liian ohueksi, jotta vältytään aukkoilta. Kääri kakku varovasti folioon tai pergamenttipaperiin ja sulje päät ja pohja tiiviisti, jotta makkakastike ei valu taikinan ulkopuolelle.
  • Poppupiirakan kääriminen pergamenttipaperiin estää myös halkeilun ja auttaa säilyttämään sen muodon. Poppustrudelit voidaan myös leipoa leipämuotteissa – tällöin taikinaa ei tarvitse kääriä pergamenttipaperiin.
  • Kuinka kauan ja missä lämpötilassa poppupiirakka tulisi leipoa?
  • Kokosta riippuen, paista hiivapoppukakkua 35–50 minuuttia 175–180 celsiusasteessa (jos käytät kiertoilma-uunia, paista 160–170 celsiusasteessa). Paista kakkua, kunnes sen kuori on kullanruskea.
  • Kuinka makopiirakkaa säilytetään, jotta se ei kuivu?
  • Jäähdyttämisen jälkeen on parasta kääriä se löyhästi elintarvikekalvoon tai säilyttää ilmatiiviissä astiassa. Säilytä sitä viileässä, kuivassa paikassa, jotta makotäyte ei pilaannu. Se voidaan säilyttää enintään 7 päivää.