Klassista krabisalaattia voi monipuolistaa lisäämällä siihen kirkkaita makukontrasteja. Kokeilu trooppisten hedelmien kanssa tavallisen maissin sijaan antaa yllättävän ja virkistävän tuloksen.
Sisällysluettelo
Ainekset ja niiden valmistelu
Valmistamiseen tarvitaan helposti saatavilla olevia tuotteita, jotka on helppo yhdistellä.
Ainekset:
- Krabipalat – 200 g (1 pakkaus).
- Kananmunat – 4 kpl.
- Mandariinit – 4 kpl.
- Säilykeananas (palasina) – 150 g.
- Tuore kurkku – 1 kpl.
- Majoneesia kastikkeeksi – maun mukaan.
- Suolaa – maun mukaan.

Lisäksi (haluttaessa):
- Säilykekukorica – 2–3 rkl.
- Valkosipuli – 1 kynsi (hienonnettu).
Valmistusohje
Keitä munat koviksi, jäähdytä ja kuori. Leikkaa kaikki kiinteät ainekset suunnilleen samankokoisiksi kuutioiksi: munat, rapu- ja kurkkupalat sekä ananakset (jos niitä ei ole jo leikattu). Kuori mandariinit, jaa ne lohkoiksi ja leikkaa kukin lohko 2–3 osaan, jotta ylimääräinen mehu valuu pois.
Salaatin kokoaminen on erittäin helppoa, mikä säilyttää jokaisen ainesosan tuoreuden.
Sekoita varovasti leikatut munat, rapu, kurkut, ananakset ja mandariinilohkot tilavassa kulhossa. Lisää halutessasi maissia ja valkosipulia.
Mausta salaatti majoneesilla, lisää suolaa maun mukaan ja sekoita varovasti vielä kerran. Tarjoile heti valmistuksen jälkeen, jotta kurkut pysyvät rapeina ja mandariinit eivät anna liikaa mehua.
Tämä salaatti on hyvä esimerkki siitä, miten tuttu resepti voidaan uudistaa. Krabipalojen neutraali maku, ananasten makeus, mandariinien kevyt hapokkuus ja kurkun raikkaus luovat tasapainoisen ja juhlavan ruokalajin. Se on kevyt ja värikäs vaihtoehto kaloripitoisemmille perinteisille salaatille uudenvuoden pöydässä.
