Jos juhliin on tarjolla tartaletteja, alkupalat ovat onnistuneet. Rapea pohja ja mehukas täyte toimivat moitteettomasti: vieraat palaavat niiden pariin yhä uudelleen. Nämä kolme vaihtoehtoa ovat todistetusti klassikoita, joilla on pieni ”wow-efekti”. Ne valmistuvat nopeasti, näyttävät tyylikkäiltä ja sopivat mihin tahansa juhlaan – kotisyntymäpäivistä uudenvuoden buffet-juhliin.
1. Hienostunut rapu ja kaviaari. Nopea ja aina varma valinta. Makeahkot rapukepit, munat ja kevyt valkosipulin maku luovat tutun, rakastetun maun, ja pisara punaista kaviaaria tekee annoksesta juhlavan. Ainekset: rapukepit – 200 g, keitetyt munat – 3 kpl, valkosipuli – 1–2 kynttä, majoneesi – 2–3 rkl, punaista kaviaaria koristeluun. Valmistus: leikkaa kepit ja munat pieniksi paloiksi, sekoita valkosipulin ja majoneesin kanssa. Täytä tartaletit ja koristele kaviaarilla.
2. Kanaa sienillä ja kermajuustolla. Runsas, aromaattinen täyte, joka maistuu kotitekoiselta. Kana ja sienet antavat täyteläisen maun, ja kermajuusto tekee tekstuurista pehmeän ja kermaisen. Ainekset: kanafilee – 200 g, sienet – 150 g, sipuli – 1/2 kpl, sulatejuusto – 150 g, majoneesi – 2 rkl, suola, pippuri. Valmistus: pilko kana, sienet ja sipuli hienoksi ja paista kypsäksi. Jäähdytä, lisää juusto ja majoneesi, sekoita ja täytä tartaletit.
3. Katkarapukerma ja vihreät. Kevyt ja näyttävä vaihtoehto juhlapöytään. Herkullinen juusto, mehukkaat katkaravut ja tuoreet vihreät luovat hienostuneen maun, ja kurkkujen ”ruusut” lisäävät visuaalista tyylikkyyttä. Ainekset: kuoritut katkaravut – 200 g, tuorejuusto tai kermajuusto – 200 g, korianteri – nippu, sitruunamehu, suola, pippuri, kurkku koristeluun. Valmistus: pilko osa katkaravuista hienoksi. Sekoita juusto, korianteri, sitruunamehu ja mausteet, lisää katkaravut varovasti seokseen. Jaa seos tartaletteihin ja koristele.
Aiemmin valmistimme ”Laiskureita” perunamuusin jäännöksistä. Herkullisia lämpimiä voileipiä.
