Pistaasipion: Maru Botanin nopea ja helppo resepti joulun jälkiruokapöytään.

Pistaasipion

Tunnettu kokki käyttää yhtä trendikkäimmistä raaka-aineista klassisen juhlaruoan valmistukseen. Tunnettu kokki Maru Botana esitteli yhdessä ohjelmassaan reseptin, joka sopii täydellisesti joulun jälkiruokapöytään . Tässä reseptissä hän käytti yhtä vuoden 2025 trendikkäimmistä raaka-aineista ja yhdisti sen perinteiseen pähkinärullakakun valmistustapaan.

Pähkinät ovat tulleet uskomattoman suosituiksi viime kuukausina, ja monet tuotemerkit tuottavat eksklusiivisia tuotteita, joissa on tätä ainesosaa. Tämä resepti on nopea ja helppo, ja se tekee varmasti vaikutuksen, jos olet vastuussa juhlapäivän jälkiruoan valmistamisesta.

Kokki, lukuisien kirjojen ja televisio-ohjelmien tekijä, kansainvälisen koulutuksen saanut ja omaa leivonnaisbrändiä omistava, on tunnettu siitä, että hän tekee resepteistä ainutlaatuisen yksinkertaisia, joten ne on helppo valmistaa kaikille, jopa niille, joilla ei ole paljon kokemusta ruoanlaitosta.

Pistaasipion: Maru Botanin nopea ja helppo resepti joulun jälkiruokapöytään.

Tässä tapauksessa otetaan perinteinen juhlaresepti, kuten piñata, ja lisätään siihen mielenkiintoinen vivahde muuttamalla sitä hieman. Piñata valmistetaan yleensä pääruokana tai jälkiruokana, usein dulce de leche -karamellikastikkeella pääainesosana.

Maru Botana esittelee tämän pistaasitäytteisen keksikakun, joka sopii täydellisesti joulun jälkiruokapöytään.

Ainekset Maru Botanan pistaasipionon valmistukseen.

Piononolle

  • Neljä munaa
  • 40 grammaa sokeria
  • 40 grammaa jauhoja
  • 30 grammaa hienonnettuja pistaasipähkinöitä

Täyte

  • 500 grammaa mascarpone-juustoa
  • 300 grammaa kermaa
  • Vaniljauutetta
  • Hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • Halutessasi: mansikoita tai vadelmia.

Pistaasipion: Maru Botanin nopea ja helppo resepti joulun jälkiruokapöytään.

Maru Botanin vaiheittainen resepti jouluherkuille.

Resepti alkaa munien ja sokerin vatkaamisella ja pienen määrän vaniljauutteen lisäämisellä. Vatkaamista jatketaan, kunnes seos saavuttaa ”nauhamaisen” konsistenssin, eli ilmavan konsistenssin, joka antaa sille tarvittavan pehmeyden. Botanin mukaan pioonon ainesosien määrä mitataan seuraavasti: jokaista munaa kohti otetaan kymmenen grammaa sokeria ja kymmenen grammaa jauhoja.

Lisää sitten jauhot ja pistaasipähkinät seokseen. Tee tämä varovasti. Kun taikina on saavuttanut halutun konsistenssin, kaada se leivinpaperilla vuorattuun leivontamuottiin ja levitä tasaisesti, jotta saat ihanteellisen paksuuden. Paista esilämmitetyssä uunissa 175 °C:ssa (350 °F) 8–12 minuuttia tai kunnes biskuitti alkaa hieman ruskistua.

Täytteen valmistamiseksi ota kulho ja lisää siihen mascarpone-juusto, kerma, vaniljauute ja hienonnetut pistaasipähkinät. Sekoita käsin, kunnes massa on tasainen.

Pistaasipion: Maru Botanin nopea ja helppo resepti joulun jälkiruokapöytään.

Maru Botana lisää kaksi yksityiskohtaa, jotka eivät ole välttämättömiä reseptille, mutta voivat antaa sille toisenlaisen maun. Hän levittää kerroksen punaherukkahilloa keksille ja lisää mansikoita täytteeseen. Nämä kaksi yksityiskohtaa vahvistavat makua ja lisäävät luonnollisen hedelmäisen vivahteen.

Valmistuksen lopuksi levitä täyte keksille ja jaa se tasaisesti koko pohjan päälle. Kääri keksi varovasti rullalle, varoen repimästä taikinaa, ja laita se jääkaappiin kahdeksi tunniksi, jotta täyte sakeutuu ja aromit sekoittuvat.

Ulkopuolelta sen voi koristella esimerkiksi mansikoilla tai suklaahippuilla. Jäähdytyksen jälkeen pistaasitäytteinen keksikakku on valmis keskeiseksi osaksi joulun jälkiruokapöytää .