Porsaanfilee appelsiinikastikkeessa on yksi perinteisimmistä jouluherkuista, ainakin meidän kotona. Tänään valmistamme jouluherkun porsaanfileestä appelsiinikastikkeessa.
Sisällysluettelo
Porsaanfilee on yksi mehevimmistä porsaanlihan paloista, ja sitä käytetään useimmiten jouluna, koska se on hyvin vähärasvaista lihaa ja laadukas filee on halvempaa kuin naudanfilee.
Tämän appelsiinilla maustetun porsaanfileen reseptin lisäksi suosittelen teille myös muita porsaanfileen reseptejä, jotta teillä olisi ideoita joulukaudeksi, sillä meillä on paljon tekemistä lounaiden ja päivällisten valmistuksessa.

Ainekset
4 hengelle
- 2 porsaanfileetä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 ml appelsiinimehua
- 150 ml kanaliemiä
- Suola
- Pippuri
Kuinka valmistaa porsaanfilee appelsiinin kanssa
1. Mausta porsaanfilee suolalla ja pippurilla ja paista se pannulla öljyssä kaikilta puolilta. Paistamisen jälkeen ota filee pannulta ja aseta sivuun.
2. Paista samassa pannussa silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi.
3. Kun sipuli on pehmennyt, lisää teelusikallinen jauhoja ja paista muutama minuutti.
4. Lisää nyt appelsiinimehu ja kanaliemi yhtä suurina määrinä. Tässä tapauksessa käytin 100 ml kumpaakin, mutta jos valmistat suuremman määrän leikettä jouluksi, suosittelen mukauttamaan reseptiä.

5. Leikkaa porsaanleike keskikokoisiksi paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen kypsymään. Mitä tulee kypsennysaikaan, en suosittele kypsentämään yli kahta minuuttia kummaltakin puolelta, koska jos porsaanfilee kypsennetään liikaa, se muuttuu hyvin kuivaksi, ja on parempi jättää se sisältä vaaleanpunaiseksi, mutta täysin kypsäksi.
Tarjoilemme fileepihvit kastikkeella päällä, ja siinä se on – superhalpa ja herkullinen jouluateria.

