Dubailainen kakku on todellinen jälkiruokien tähti, joka on valloittanut puolalaisen keittiön. Se yllättää yhdistelmällä täyteläistä suklaata, pistaasikreemiä ja rapeaa kataifi-leivonnaista. Tämä itämainen maku ihastuttaa paitsi ulkonäöllään myös ainutlaatuisella tekstuurillaan. Jos etsit jälkiruokaa, joka tekee vaikutuksen, tämä on täydellinen valinta!
Sisällysluettelo
Itämaisten makujen suosio ei näytä hidastuvan, ja dubailainen kakku kerää yhä enemmän faneja Puolassa. Se ei ole vain jälkiruoka, vaan todellinen makuelämys. Se yhdistää kosteuden, pistaasipähkinöiden makeuden ja rapean kuorrutuksen. On myös syytä mainita, että se maistuu melkein kaikille.

Dubain kakun resepti – maku, joka ilahduttaa paitsi itämaisten makujen ystäviä.
Tämä jälkiruoka on valloittanut internetin. Se koostuu kaakaopohjasta, pistaasikreemistä ja rapeasta kuorrutuksesta. Kuinka se valmistetaan? Tässä on resepti :
Ainekset:
- 2 kupillista vehnäjauhoja;
- 3/4 kupillista kaakaota;
- 1 ja 1/2 kupillista sokeria;
- 1 ja 1/2 teelusikallista leivinjauhetta;
- 1 ja 1/2 teelusikallista ruokasoodaa;
- 2 munaa;
- 1 kupillinen maitoa;
- 1/2 kupillista voita;
- 1 teelusikallinen vaniljauutetta;
- 1 kupillinen kuumaa vettä tai kahvia;
- 200 g pistaasikreemiä;
- 300 ml 30 %:n kermaa;
- 100 g tomusokeria;
- 200 g kataifiä (filotaikinaa);
- 200 g tummaa suklaata koristeluun;
- 150 ml 30 %:n kermaa kuorrutukseen;
- Hienonnettuja pistaasipähkinöitä koristeluun.
Valmistelu:
- Kuumenna uuni 180 ºC:een ja valmistele uunivuoka.
- Sekoita kuivat ainekset: jauhot, kaakao, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito, voi ja vanilja.
- Sekoita molemmat massat ja lisää kuuma vesi tai kahvi.
- Kaada vuokaan ja paista 35 minuuttia.
- Paista sillä välin kataifi pannulla kullanruskeaksi.
- Vatkaa kerma ja tomusokeri ja sekoita pistaasikreemiin ja jäähtyneeseen kataifiin.
- Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahtia ja täytä kermalla.
- Kaada kakun päälle suklaakuorrutus, joka on valmistettu sulatetusta tummasta suklaasta ja kermasta.
- Koristele pistaasipähkinöillä.
- Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voit valmistaa pistaasikreemin itse. Se ei ole niin vaikeaa kuin miltä näyttää.
Sinun ei tarvitse ostaa valmiita pistaasikreemejä. Sekoita vain paahdetut pistaasipähkinät öljyn ja tomusokerin kanssa. Tämä kotitekoinen vaihtoehto ei sisällä tarpeettomia lisäaineita ja on paljon maukkaampi. Se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka arvostavat raaka-aineiden hallintaa. Pistaasipähkinät ovat runsaasti proteiinia ja hyödyllisiä rasvoja, joten kotitekoinen kermakastike on myös terveellisempi vaihtoehto. Makuun voi lisätä muutaman tipan vaniljaa tai ripauksen kardemummaa. On syytä huomata, että valmis pistaasikreemi on myös kauniin luonnollisen värinen. Kannattaa kokeilla tätä tapaa.
Ei kataifi-leivonnaisia? Korvaa ne jollain muulla ja yllätä vieraasi.
Kataifi-leivonnaisia ei löydy kaikkialta, mutta se ei ole ongelma. Sen voi korvata lehtitaikinalla tai maissihiutaleilla. Molemmat ainesosat antavat rapean tekstuurin, vaikka niiden maku onkin hieman erilainen. Paahdetut kookoshiutaleet sopivat myös hyvin ja lisäävät itämaista vivahdetta. Nämä korvikkeet antavat kakulle uuden luonteen. Tärkeintä on varmistaa tekstuurin kontrasti kermalla ja suklaalla. Tämä muutos on mahdollisuus luoda jotain ainutlaatuista. Kannattaa olla luova keittiössä.

Kuinka säilyttää dubailainen kakku, jotta se pysyy tuoreena? Meillä on muutama vinkki.
Paras maku saavutetaan, kun kakku on jäähdytetty muutaman tunnin ajan. Säilytä kakku ilmatiiviissä astiassa, jotta se ei ime jääkaapin hajuja. Näin se säilyy tuoreena jopa neljä päivää. Pakastamista ei suositella, koska se voi muuttaa kermavaahdon tekstuuria. Jos aiot tarjoilla jälkiruokaa juhlissa, valmista se edellisenä päivänä. Koristele jälkiruoka juuri ennen tarjoilua, jotta pistaasipähkinät pysyvät rapeina. Oikea säilytys takaa erinomaisen lopputuloksen ja maun. Vieraat arvostavat sitä varmasti.

