Se näyttää joulukoristeelta, mutta maistuu paremmin kuin piirakat. Kauli taikina ja paista.

näyttää

Lehtitaikinasta valmistettu joulukuusi ei ole enää vain internet-villitys, vaan se esiintyy yhä useammin juhlavissa kodeissa. Se ihastuttaa muodollaan, värillään ja makuyhdistelmien vapaudella. Tämä ruokalaji luo tunnelmaa, mutta ei hallitse pöytää.

Joulukuussa keittiössä alkaa tuoksua erilaiselta. Klassisten ruokien rinnalle ilmestyy uusia ideoita, joilla on yksi ainoa tavoite: yllättää, mutta ei liioitella eikä aiheuttaa turhaa kulinaarista stressiä. Leivonnaisista valmistettu joulukuusi sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen. Sen muoto tuo mieleen koristeen, ei itse ruokaa, ja saa hymyn huulille jo ensi silmäyksellä. Suolaisissa versioissa, vihreällä täytteellä ja kontrastisilla koristeilla, se voi todella muistuttaa pienoiskoossa olevaa joulukuusta. Juuri nämä yksityiskohdat muuttavat yksinkertaiset ainesosat jotain unohtumattomaksi.

Se näyttää joulukoristeelta, mutta maistuu paremmin kuin piirakat. Kauli taikina ja paista.

Vihreä jouluinen lehtitaikinapuu näyttää koristeelta. Täytteen väri on tärkeä.

Tässä versiossa avainelementti on täyteläinen vihreä väri, joka pysyy näkyvänä ja erottuvana myös paistamisen jälkeen. Pinaatti yhdistettynä yrttipestoon luo massan, joka on paitsi herkullinen maultaan, myös antaa ruoalle ainutlaatuisen ulkonäön . Granaattiomenan lisääminen paistamisen jälkeen, jo lautasella, vahvistaa joulukuusen vaikutusta ja tasapainottaa kuivaa makua kevyellä hapokkuudella.

Ainekset:

  • 500 g lehtitaikinaa (2 pakkausta),
  • 200 g tuoretta pinaattia,
  • 80 g basilika-pestoa,
  • 120 g fetajuustoa,
  • valkosipulinkynsi,
  • 20 g oliiviöljyä,
  • muna,
  • 60 g granaattiomenan siemeniä,
  • puoli teelusikallista mustapippuria.

Se näyttää joulukoristeelta, mutta maistuu paremmin kuin piirakat. Kauli taikina ja paista.

Valmistusmenetelmä määrää lopputuloksen. Järjestys ja tarkkuus ovat ratkaisevia.

Tuotevalikoima perustuu helposti saatavilla oleviin ainesosiin, jotka täydentävät toisiaan hyvin. Pinaatti tuo väriä ja keveyttä, pesto aromia ja juusto täyteläisyyttä. Granaattiomena toimii koristeena, joka paitsi koristaa, myös elävöittää makua. Suhteiden noudattaminen on ratkaisevan tärkeää, koska täytteen on oltava täyteläinen, mutta ei liikaa. Lehtitaikina on pysyttävä rapeana ja kevyenä, eikä se saa olla märkää.

Valmistusohje:

  1. Pese ensin pinaatti ja kuivaa se huolellisesti. Kaada oliiviöljy pannulle, lisää hienonnettu valkosipuli ja kuumenna hetki, kunnes tuoksu nousee. Lisää spinatin lehdet ja sekoita, kunnes ne ovat kuivuneet ja pienentyneet. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Kun pinaatti on jäähtynyt, siirrä se kulhoon, lisää pesto ja murskattu juusto . Lisää pippuri ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
  3. Avaa ensimmäinen lehtitaikinalevy leivinpaperille ja levitä täyte tasaisesti, jättäen pienet reunat. Peitä toisella lehtitaikinalevyllä ja paina kevyesti.
  4. Leikkaa veitsellä joulukuusen muoto, aloittamalla leveästä pohjasta ja kapenemalla kohti kärkeä. Leikkaa jäljellä olevat sivusuunnassa olevat nauhat tasaisin välein ja kierrä kukin nauha akselinsa ympäri.
  5. Voitelkaa pinta vatkatulla munalla. Paistakaa uunissa, joka on esilämmitetty 190 asteeseen, noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja noussut selvästi.
  6. Paras lisätä granaattiomenan siemenet paistamisen jälkeen, painamalla ne varovasti lämpimään taikinaan. Tämä säilyttää niiden tuoreuden ja estää värin haalistumisen. Ne luovat joulukuusen pallojen vaikutelman, mikä vahvistaa entisestään assosiaatioita joulukuuseen.

Se näyttää joulukoristeelta, mutta maistuu paremmin kuin piirakat. Kauli taikina ja paista.

Ruokalajin tarjoilutapa vaikuttaa sen vastaanottoon. Säilytys on avainasemassa sen maun säilyttämisessä.

Tämä jouluinen lehtitaikinapuu on parasta tarjoilla hieman lämpimänä, kun täyte on vielä pehmeää ja kerrokset rapeita. Se voidaan tarjoilla itsenäisenä alkupalana pöydän keskellä, mutta se sopii hyvin myös lisukkeeksi keittoihin, vihanneskermakeittoihin tai kevyisiin salaatteihin. Pieniksi paloiksi leikattuna se on helppo jakaa vieraiden kesken, mikä kannustaa heitä syömään käsin.

Myös vaihtoehto ilman juustoa sopii hyvin, edellyttäen että täyte pysyy paksuna ja hyvin koottuna. Juuston sijaan voidaan käyttää cashewpastaa tai paksua hummusta, jotka säilyttävät täyteläisen värinsä ja makunsa. Paistettu joulukuusi voidaan säilyttää jääkaapissa enintään kaksi päivää, mieluiten ilmatiiviissä astiassa. Lämmittäessä on parasta käyttää uunia, jotta taikinan rapea kuori palautuu.