Jauheliha ja juustoyllätys

Jauheliha

Jauhelihasta valmistetut lihapullat juustotäytteellä sopivat erinomaisesti illalliseksi. Pehmeä keskusta antaa perinteiselle reseptille herkullisen vivahteen. Lisäksi liha peittyy rapealla kultaisella kuorella. Tämä ruoka on niin monipuolinen, että sen voi lämmittää uunissa muutamassa minuutissa, mikä tekee siitä ihanteellisen lounaan useaksi päiväksi.

Sisällysluettelo

Ainekset

  • 500 g sianlihaa
  • 100 g juustoa yhtenä palana (esim. Gouda, Edam, Cheddar)
  • 1 sipuli
  • 1 Kaiser-sämpylä
  • maitoa liottamiseen
  • puoli teelusikallista meiramia
  • puoli teelusikallista jauhettua makeaa paprikaa
  • suolaa ja pippuria
  • lisää leivänmuruja panemiseen
  • öljyä paistamiseenJauheliha ja juustoyllätys

Valmistuksen vaiheet

1

Liota leipä maidossa, odota muutama minuutti ja purista hyvin. Hienonna sipuli ja paista se pienessä määrin öljyssä. Aseta sivuun jäähtymään.

2

Laita jauheliha kulhoon. Lisää valutetut leivänmurut, jäähtynyt sipuli, meirami, paprika, suola ja pippuri. Sekoita, kunnes massa on tasainen ja pehmeä.

3Jauheliha ja juustoyllätys

Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi, jotta se muuttuu paistamisen jälkeen pehmeäksi ja venyväksi.

4

Ota pala lihaa ja litistä se kämmenilläsi. Laita juustokuutio keskelle ja kääri liha sen ympärille muodostaen pallon. Pyöritä jokainen pallo leivänmurussa.

5

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista pallot keskilämmöllä, kääntäen niitä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.