Mustikka- tai punaherukumousse: kaksi makeaa ja kermaista jälkiruokaa, jotka tarjoavat sinulle herkullisen lopputuloksen.

Mousse

Mousse on yksi helpoimmista jälkiruoista valmistaa. Sen miellyttävä rakenne ja helppo valmistus tekevät siitä yhden parhaista kotitekoisista jälkiruoista, ja sen tarjoilu, yleensä erillisissä laseissa, on yksi houkuttelevimmista. Se on taattu menestys, täydellinen tasapaino vaivannäön ja tuloksen välillä. Ja jos valmistat tämän herkkujen hedelmillä, se on vielä parempi. Erityisesti tämä jälkiruoka sopii täydellisesti punaisiin marjoihin. Valmistatpa sitten mustikkamousse tai yhdistät karviaisia ja vadelmia, sinulla on aina kotona herkullinen kermainen jälkiruoka.

Mustikkamousse

Rikkaan maunsa ja herkän tekstuurinsa ansiosta mustikkamousse on jälkiruoka, joka vaikka tarjoillaan kylmänä, yhdistetään usein talveen. Se on helppo valmistaa kotona, eikä sen valmistamiseen tarvita paljon ainesosia.Mustikka- tai punaherukumousse: kaksi makeaa ja kermaista jälkiruokaa, jotka tarjoavat sinulle herkullisen lopputuloksen.

Tämän jälkiruoan pääainesosa on epäilemättä mustikka. Täällä mustikkakausi kestää melkein ympäri vuoden: jotkut lajikkeet kypsyvät maaliskuusta elokuuhun, ja jotkut jopa lokakuuhun asti. Tämä tarkoittaa, että tuoreita, paikallisten viljelijöiden kasvattamia mustikoita on helppo löytää suurimman osan vuodesta. Jos niitä on kuitenkin vaikea löytää, voi ostaa pakastettuja.

Voit myös pakastaa ne itse. Laita ne vain ilmatiiviiseen astiaan tai pakastamiseen sopiviin suljettaviin pusseihin. Muista, että ne voivat tarttua toisiinsa, koska ne sisältävät paljon vettä. Jos et halua sulattaa niitä kaikkia kerralla, voit pakastaa ne isossa jääkuutioastiaan, jotta sinulla on aina käteviä annoksia marjoja.

Riippumatta siitä, pakastatko ne itse vai ostatko pakastettuja, muista, että niiden rakenne muuttuu ja ne pehmenevät. Onneksi tämä ero on käytännössä huomaamaton tässä reseptissä. Sen valmistamiseen tarvitset vain seuraavat ainekset:

  • 300 grammaa mustikoita
  • 200 millilitraa kermavaahtoa: sen rasvapitoisuuden on oltava yli 35 %.
  • 50 grammaa tuorejuustoa
  • Kaksi gelatiinilevyä
  • 40 grammaa sokeria

Tämä mousse voidaan valmistaa ennätyksellisen nopeasti, koska sen valmistusaika on hyvin lyhyt. Sinun on kuitenkin odotettava muutama tunti, kunnes se jähmettyy jääkaapissa. Valmista mustikkamousse seuraavasti:Mustikka- tai punaherukumousse: kaksi makeaa ja kermaista jälkiruokaa, jotka tarjoavat sinulle herkullisen lopputuloksen.

  1. Jäähdytä kermavaahto, kulho ja vispilät, joita aiot käyttää, jääkaapissa. Näin voit vaahdottaa ne ilman erityisiä vaikeuksia.
  2. Liota gelatiini kulhossa kylmällä vedellä, kaada sitten vesi pois ja liuota gelatiini kuumassa vedessä. Ainoa vaikeus tämän jälkiruoan valmistuksessa on estää gelatiinin paakkuuntuminen, mikä voi olla erittäin epämiellyttävää syödessä. Tämän välttämiseksi gelatiini on liuotettava huolellisesti. Sen voi myös suodattaa hienon siivilän läpi.
  3. Hienonna mustikat tehosekoittimessa, kunnes saat tasaisen soseen.
  4. Sekoita gelatiini mustikkasoseen.
  5. Vatkaa kerma vispilällä, kunnes se muodostuu vakaiksi piikkeiksi.
  6. Sekoita kermaan tuorejuusto ja sokeri, kunnes saat tasaisen konsistenssin. Voit käyttää tähän lastalla.
  7. Kaada mousse erillisiin laseihin ja laita jääkaappiin neljäksi tunniksi.

Punaisen hedelmän mousse

Vaikka mustikkamousse on sinänsä erittäin maukas, voit valmistaa vieläkin monipuolisemman, mutta yhtä herkullisen jälkiruoan: sekoitetuista marjoista valmistetun moussen. Voit yhdistellä erilaisia marjoja, mutta pidä silmällä niiden määrää, jotta voit aina valmistaa jälkiruoan sesongin marjoista. Jos et löydä tuoreita marjoja, voit ostaa myös pakastettuja marjoja, kuten mustikoita. Useimmissa supermarketeissa on usein myynnissä pakastettuja marjaseoksia. Tämän marjamoussen valmistamiseen tarvitset vain seuraavat ainekset:

  • 250 grammaa punaisia marjoja: herukka, karhunvatukka tai kirsikka – voit yhdistellä punaisia marjoja oman maun mukaan.
  • 200 millilitraa kermavaahtoa: kuten mustikkamoussekin tapauksessa, sen rasvapitoisuuden tulee olla yli 35 %.
  • Yksi teelusikallinen lehtigelatiinia
  • 20 grammaa sokeria

Monipuolisuuden vuoksi tässä reseptissä kermajuusto on korvattu mascarponella. Mascarpone on juusto, jonka rasvapitoisuus on paljon korkeampi, vähintään 40 %. Vaikka mascarpone yhdistetään usein tiramisuun, tämä makea juusto sopii erinomaisesti moussen valmistukseen. Korkean rasvapitoisuuden vuoksi tässä reseptissä tarvitaan vähemmän rasvaisia kermajuustoja.Mustikka- tai punaherukumousse: kaksi makeaa ja kermaista jälkiruokaa, jotka tarjoavat sinulle herkullisen lopputuloksen.

Toinen ero on se, että marjapyrettä ei tarvitse sekoittaa juustoon, kermaan ja gelatiiniin. Se on kastike, jota kaadetaan moussen päälle tai lasin reunoille. Valmista tämä jälkiruoka seuraavasti:

  • Muista jäähdyttää kermavaahto, kulho ja vispilä jääkaapissa.
  • Seuraavaksi liota gelatiinilevyt kulhossa kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Liuota ne sitten kuumassa vedessä. Varmista, että niissä ei ole kokkareita.
  • Vatkaa kerma ja sokeri pehmeiksi piikkeiksi, lisää sitten mascarpone varovasti. Lisää gelatiini.
  • Kaada seos pieniin laseihin ja jätä jääkaappiin neljäksi tunniksi.
  • Sillä välin soseuta punaiset marjat tehosekoittimessa.
  • Kun aika on kulunut, tarjoile mousse punaisen marjasoseen kera.