Nougat-semifreddo manteleilla ja kekseillä – helppo ja herkullinen jouluinen jälkiruoka.

Nougat

Haluatko yllättää vieraasi herkullisella ja näyttävä jälkiruoalla? Kokeile tätä nougat-semifreddoa – se on helppo, herkullinen ja voidaan valmistaa etukäteen.

Jouluna yksi odotetuimmista hetkistä kaikille pöydän ääressä on jälkiruoan tarjoilu. Vaikka illallinen olisi ollut runsas, jätämme aina pienen tilan jälkiruoalle, jotta voimme päättää illan makealla herkuilla.

Tänään tarjoamme sinulle idean, joka varmasti miellyttää sinua: alkuperäinen nougat-semifreddo. Tämä jälkiruoka on ulkonäöltään houkutteleva, erittäin helppo valmistaa ja maistuu ihanalta nougatilta ja mantelilta. Sillä on vielä yksi etu: se voidaan valmistaa etukäteen . Näin ollen illallispäivänä sinun tarvitsee vain ottaa se pakastimesta ja tarjoilla pöytään.

Nougat-semifreddo manteleilla ja kekseillä – helppo ja herkullinen jouluinen jälkiruoka.

Ainekset

  • 125 grammaa nougatia from Hichona
  • 2 munaa
  • 4 gelatiinilevyä
  • 2 ruokalusikallista makeaa viiniä
  • Koristeluun
  • voita
  • digestive-keksejä
  • muutama mantelilastuja

1. Liota gelatiini.

Laita gelatiinilevyt kulhoon kylmää vettä ja liota niitä, jotta ne pehmenevät. Laita nougat leikkuulaudalle ja pilko se terävällä veitsellä pieniksi paloiksi, kunnes se on hienoa murua.

2. Valmista kerma.

Riko munat ja erota valkuaiset keltuaisista. Laita keltuaiset tehosekoittimeen, lisää murskattu nougat ja makea viini ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan ja keitä muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää valutettu gelatiini. Sekoita uudelleen lastalla.

3. Lisää munanvalkuaiset.

Vatkaa munanvalkuaiset ja lisää ne nugalle. Kaada seos neljään pergamenttipaperilla vuorattuun muottiin ja jätä jääkaappiin noin 4 tunniksi, kunnes seos on täysin jähmettynyt.

4. Ota muotista ja koristele.

Murskaa kädet muutama Digestive-keksi, sekoita ne pieneen määrään sulatettua voita ja jäähdytä jääkaapissa. Poista semifreddo varovasti muoteista ja koristele ne murskatuilla kekseillä ja mantelilastuilla. Tarjoile.

Nougat-semifreddo manteleilla ja kekseillä – helppo ja herkullinen jouluinen jälkiruoka.

Yksinkertainen, herkullinen ja vaikuttava jouluinen jälkiruoka

Tämä semifreddo, joka valmistetaan vain neljästä ainesosasta – puolikkaasta Hichona-nougat-levystä, munista, muutamasta gelatiinilevystä ja pienestä määrästä makeaa viiniä – on todellinen nautinto. Se on pehmeä ja kermainen… Lisäksi se on niin helppo valmistaa, että jopa kokematon kokki selviää siitä vaivattomasti.

Valmistamiseksi sekoita vain murskattu nougat, vatkattu munankeltuaiset ja makea viini, laita kattilaan ja keitä muutama minuutti jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut. Poista sitten liedeltä, lisää gelatiini ja vahvaksi vaahdoksi vatkattu munavalkuaiset.

Tee tämä varovasti, käyttäen pehmeitä liikkeitä, jotta seos ei menetä ilmaa. Lopuksi kaada kerma leivontamuotteihin, jotka on vuorattu leivinpaperilla, ja jätä ne pakastimeen noin 4 tunniksi, kunnes ne ovat jähmettyneet.

Vielä yksi vinkki: muista ottaa nougat-semifreddo pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoilua . Näin voit nauttia sen mausta ja pehmeästä rakenteesta täysin.

Nougat-semifreddo manteleilla ja kekseillä – helppo ja herkullinen jouluinen jälkiruoka.

Ideoita ja vaihtoehtoja nougat-semifreddolle

–Makean viinin sijaan voit valita rommin tai brandyn .

–Tämä jälkiruoka voidaan koristella karamellilla . Tätä varten laita 200 grammaa sokeria kattilaan, jossa on 4 ruokalusikallista vettä, ja sekoita lastalla, kunnes muodostuu tahnamainen massa. Vähennä sitten lämpöä ja sekoita varovasti, kunnes karamelli on kullanruskeaa.

–Voit myös sulattaa hieman tummaa suklaata ja koristella sen filigraanikuvioilla kondiittoripussin avulla.

–Tarjoilemme tämän jälkiruoan annoksina, mutta jos haluat valmistaa kakun kaltaisen jälkiruoan, voit käyttää suorakulmaista vuokaa . Vuoraa vuoan sisäpuoli elintarvikekalvolla, jättäen pienet reunat roikkumaan. Näin kun haluat ottaa jälkiruoan muotista, sinun tarvitsee vain vetää kalvosta, ja se irtoaa helposti.

Tämän jälkiruoan voi koristella punaisilla marjoilla : mustikoilla, herukoilla, karhunvatukoilla… tai hienonnettuilla pähkinöillä .