Vaikka tämä klassinen katalonialainen ruokalaji valmistetaan sianrasvalla, sen sijaan voi käyttää oliiviöljyä tai jopa ankanrasvaa. Pähkinöiden koostumus voi myös vaihdella perheen reseptin mukaan, mutta hienonnetun seoksen koostumus on kiistaton.
Sisällysluettelo
Ainekset
4-6 henkilöä
- 1 vapaasti kasvatettu kana, paino noin 2 kg, leikattu kahdeksaan osaan
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 300 millilitraa valkoviiniä
- 200 millilitraa brandyä
- 100 grammaa kuivattuja luumuja
- 100 grammaa kuivattuja aprikooseja
- 50 grammaa pinjansiemeniä
- 50 grammaa paahdettuja manteleita
- oliiviöljyä tai talia
- 2 unssia suklaata (haluttaessa)
- ½ keksiä (haluttaessa)
- 1 kanelitanko
- 2 laakerinlehteä
- suola
- pippuri
- persilja
Ohje
1.Mausta kana suolalla ja pippurilla ja paista se pannulla pienessä määrin öljyä tai rasvaa. Valmista sillä välin pikada (katalonialainen kastike) manteleista, kahdesta valkosipulinkynsistä, muutamasta persiljanoksasta ja kekseistä ja aseta sivuun.
2.Ota kana pois pannusta ja lisää loput hienonnettu valkosipuli, kuorittu ja hienonnettu sipuli, kaneli ja laakerinlehti.
3.Kun sipuli on kullanruskea, palauta kana, kaada viini, brandy ja pähkinät (voit jättää muutaman pähkinän koristeeksi) ja kypsennä noin 60 minuuttia hitaalla lämmöllä, lisäämällä hieman vettä tai liemiä, jos se kuivuu.
4.Lisää hienonnetut ainekset ja suklaa ja kypsennä kaikki yhdessä vielä 15 minuuttia. Anna seistä noin 10 minuuttia ja tarjoile.


