Kermainen bataatti paahdetulla valkosipulilla, bimi-paprikalla ja rapeilla kikherneillä

bataatti

Aika: 50 minuuttia

Ainekset

2–3 hengelle

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl valkoista misoa
  • 4 rkl tahinia
  • Kanelia maun mukaan
  • Vettä (tekstuurin lisäämiseksi)
  • 200 g bimiä
  • 100 g keitettyjä kikherneitä
  • 30 g paahdettuja maapähkinöitä

Kermainen bataatti paahdetulla valkosipulilla, bimi-paprikalla ja rapeilla kikherneillä

Ohjeet

1.Kuori ja kuutioi bataatit. Paista uunissa (noin 40 minuuttia) tai ilmakeittimessä (noin 20 minuuttia) yhdessä kuorimattoman valkosipulin kanssa, kunnes bataatti on kypsä ja pehmeä.

2.Laita kikherneet toiselle uunipellille, mausta paprikalla, kumina ja pippurilla. Paista, kunnes ne ovat rapeita.

3.Keitä bimi kuumassa suolavedessä 4 minuuttia ja aseta sivuun.

Kermainen bataatti paahdetulla valkosipulilla, bimi-paprikalla ja rapeilla kikherneillä

4.Hienonna bataatti ja kuorittu valkosipuli keittiökoneessa miso-pastan, tahinin ja teelusikallisen kanelin kanssa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Säädä tarvittaessa konsistenssia lisäämällä hieman vettä, kunnes saat tasaisen kermamaisen tahnan.

5.Tarjoile bataattikreemi lautasella, lisää päälle bimi ja koristele rapeilla kikherneillä ja hienonnettuilla maapähkinöillä.