Eklerit ovat helpoimpia valmistaa leivonnaisia. Työläintä on täyttää ne huolellisesti kermalla, mutta kaiken muun voi jättää jopa koululaisten lasten tehtäväksi.
Sisällysluettelo
Taikina: maito – 100 ml, vesi – 100 ml, voita – 100 g, vehnäjauhoja – 150 g, kananmunia – 4 kpl, suolaa – ripaus.
Kermalle: tuorejuusto – 200 g, tuoretta espressokahvia – 50 ml, tomusokeria – 50 g, vaniljauutetta – ½ tl.
Kuorrutukselle: tummaa suklaata – 100 g, rasvaisia kerma – 50 ml.
Aloitetaan taikinan valmistuksesta
Kaadetaan maito ja vesi kattilaan, lisätään sinne voi ja ripaus suolaa. Kuumennetaan keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut kokonaan. Lisätään sitten kaikki jauhot kerralla ja sekoitetaan voimakkaasti puulusikalla, kunnes massa on tasainen. Poistetaan sitten liedeltä ja jäähdytetään viisi-kuusi minuuttia. Vatkaistaan munat vispilällä kevyeksi vaahdoksi ja lisätään ne vähitellen taikinaan, sekoittaen varovasti jokaisen uuden munan. Tuloksena pitäisi olla sileä, silkkinen massa, joka muistuttaa paksua smetanaa.
Paistetaan leivonnaiset
Peitetään uunipelti teflonilla ja leivontamattoilla ja pursotetaan leivontapussin avulla pieniä, noin 5–6 senttimetrin pituisia, pitkänomaisia ekleerejä. Paistetaan ekleerejä kuumassa uunissa 180 °C:n lämpötilassa tasan 20 minuuttia. Valmius määritetään silmämääräisesti – tuotteiden tulee olla kauniin kullanruskeita ja tiiviitä.
Aloitetaan täytteen valmistus
Jäähdytetään hieman juuri keitettyä vahvaa espressoa, sekoitetaan sitten tuorejuustoon ja tomusokeriin, lisätään vaniljaesanssia. Vatkaa seos sekoittimella, kunnes se on kuohkeaa ja sileää. Tee ilmaviin eklaareihin pieniä reikiä sivulle ja täytä ne kahvikreemillä kondiittoripussin avulla. Viimeinen vaihe on koristella kotitekoiset eklerit kuorrutuksella. Sulata tumma suklaa vesihauteessa, lisää siihen kerma ja sekoita. Aseta leivonnaiset lautaselle ja kaada päälle suklaakuorrutus. Kahvinmakuiset ja -tuoksuiset leivonnaiset ovat valmiita!
