Mitä valmistaa tällä viikolla: muutamia herkullisia ideoita

ideoita

Joulukuun toinen viikko tuo mukanaan tuoreita, kevyitä ja aromaattisia ruokia, jotka sopivat erinomaisesti terveelliseen ruokavalioon juhlakautena. Käytännöllisiä ideoita tasapainoisen ruokavalion ylläpitämiseen ilman, että nautinnosta tingitään, edes juhlapyhinä.

Maanantai 8. joulukuuta (pyhäpäivä) – Grillattua kanaa ja grillattuja vihanneksia.

Grillattua kanaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja paistettua paprikaa. Tarjoillaan vihreiden salaattien ja oliivi-sitruunakastikkeen kera. Ihanteellinen juhlapäivän lounaaksi.

Mitä valmistaa tällä viikolla: muutamia herkullisia ideoita

Tiistai, 9. joulukuuta – Pinaattipiirakka täysjyvävehnästä ja ricottasta

Täysjyvävehnäjauhoista valmistettu taikina, täytteenä paistettua pinaattia, rasvatonta ricottaa ja munaa. Paistetaan kullanruskeaksi. Erinomainen vaihtoehto täyttävälle lounaalle tai kevyelle illalliselle.

Keskiviikko, 10. joulukuuta – Hekafilee ja kurpitsapyre

Uunissa paistettu hekka sitruunalla ja valkosipulilla, tarjoillaan pehmeän kermaisen kurpitsapyren kanssa. Kevyt, ravitseva ja helposti sulava ruoka.

Torstai, 11. joulukuuta – Paistettu ruskea riisi vihanneksilla ja munalla

Ruskea riisi, paistettu sipulin, porkkanan, parsakaalin ja munakokkelin kanssa. Maustettu vähäsuolaisella soijakastikkeella. Nopea, täyttävä ja tasapainoinen ruokalaji.

Mitä valmistaa tällä viikolla: muutamia herkullisia ideoita

Perjantai, 12. joulukuuta – Kotitekoiset hampurilaiset salaatin kera

Kotitekoiset hampurilaiset jauhetusta naudanlihasta, tarjoillaan tomaatti-, lehtisalaatti- ja kurkkusalaatin kera. Proteiinipitoinen kasvisvaihtoehto.

Lauantai, 13. joulukuuta – Paastolaiset liha- ja vihannesrullat

Tortillat, jotka on täytetty paistetulla lihalla, kaalilla, porkkanalla ja kevyellä jogurttikastikkeella. Ihanteellinen kevyt ja rento illallinen.

Sunnuntai, 14. joulukuuta – Rostbiffi perunoiden ja tuoreen salaatin kera

Uunissa yrttien kanssa paistettu, tarjoillaan kultaisten perunoiden ja tuoreen vihreiden salaattien ja tomaattien kera. Sunnuntaiklassikko tasapainoisessa muodossa.

Mitä valmistaa tällä viikolla: muutamia herkullisia ideoita

Viikon jälkiruoka – Kotitekoinen sokeriton kookosflan

Valmistetaan rasvattomasta tai kasviperäisestä maidosta, munista, kookoshiutaleista ja makeutusaineesta. Valmistetaan vesihauteessa ja tarjoillaan jäähdytettynä. Kevyt, makea ja täydellinen aterian päätteeksi.