Tärkeintä on valita oikea marinadi, niin ruoka on paitsi nopea valmistaa, myös uskomattoman maukas. Tässä on yksi helpoimmista, mutta aromaattisimmista resepteistä.
Ainekset: sianliha – 1 kg; sipuli – 2 kpl; suola ja pippuri – maun mukaan; vesi – 300 ml; sokeri – 2 rkl; etikka (9 %) – 100 ml. Aineksien määrää voi säätää oman maun mukaan.
Valmistusohje: Leikkaa liha paloiksi. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Sekoita valmistellut ainekset, lisää suola ja pippuri, sekoita hyvin. Lisää vesi, sokeri ja etikka, sekoita huolellisesti, kunnes ainekset ovat täysin liuenneet.
Kaada seos lihan päälle, sekoita uudelleen ja jätä marinoitumaan 40–50 minuutiksi. Paista kebab pannulla, voideltuaan sitä ensin kasviöljyllä.
Hyvää ruokahalua!
Kysymys-vastaus:
Mitä tarjoilla kebabin kanssa?
Erinomainen ja monipuolinen vaihtoehto on marinoitu sipuli.
Kuinka marinoida sipuli nopeasti kebabin kanssa?
Leikkaa sipuli, lisää vähän vettä, etikkaa ja suolaa maun mukaan, jätä tunniksi jääkaappiin. Halutessasi voit lisätä hienonnettuja yrttejä.
Mitä kastikkeita tarjoilla kebabin kanssa?
Lihan kanssa sopivat erinomaisesti tomaatti-, valkosipuli-, jogurtti- ja sinappikastikkeet.
