Vaiheittaiset ohjeet suklaatäytteisen makean leivän valmistamiseen, josta on tullut hitti sosiaalisessa mediassa.

leivän

Makea leipä on olennainen osa argentiinalaista ruokapöytää jouluaattona. Pähkinöillä, rusinoilla, kuivatuilla hedelmillä ja jopa dulce de leche -täytteellä… sitä on saatavana monenlaisina makuina ja kokoina, ja joka vuosi ilmestyy uusia variaatioita, joiden tarkoituksena on herättää yleisön huomio. Yksi niistä on suklaapanettone . Todellinen herkku, jonka voi helposti valmistaa kotona seuraamalla vaiheittaista reseptiä.

Muutama päivä sitten sosiaalisessa mediassa suosioon nousi uusi makea leipä suklaa- ja pähkinätäytteellä .

Vaiheittaiset ohjeet suklaatäytteisen makean leivän valmistamiseen, josta on tullut hitti sosiaalisessa mediassa.

Makea suklaaleipä hasselpähkinöillä: jälkiruoka, josta perheesi pitää tänä jouluna.

Ainekset:

Hapate

  • 50 g tuoretta hiivaa.
  • 5 teelusikallista lämmintä maitoa.
  • 50 g jauhoja 0000.

Päätaikina

  • 175 g pehmennettyä voita.
  • 200 g tavallista sokeria.
  • 4 munaa.
  • 600 g jauhoja 0000.
  • 1 teelusikallinen vaniljauutetta.
  • 400 g sulavaa suklaata.
  • 100 g hienonnettuja hasselpähkinöitä.
  • Yhden appelsiinin kuori.
  • 1 tl hunajaa.
  • 100 ml täysmaitoa.

Vaihe vaiheelta:

Vaiheittaiset ohjeet suklaatäytteisen makean leivän valmistamiseen, josta on tullut hitti sosiaalisessa mediassa.

Hapateen valmistus

  • Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää sokeri.
  • Lisää jauhot ja sekoita kaikki.
  • Jätä huoneenlämpötilaan, kunnes tilavuus kaksinkertaistuu.

Pääasiallinen makea leivän taikina

  • Tee pöydälle jauhoista rengas ja riko keskelle 4 munaa.
  • Lisää maito, sokeri ja hunaja. Sekoita nesteet tasaiseksi massaksi.
  • Älä riko kruunua.
  • Lisäsin appelsiininkuoren, vaniljauutteen ja appelsiinikukkien vettä.
  • Lisää hiiva ja kaada vähitellen jauhoja taikinan yläosasta muodostaen pullan.
  • Kun taikina on sakeutunut, lisää pehmennetty voi paloina.
  • Jätä pulla peitettynä muovikelmulla tai kankaalla kahdeksi tunniksi huoneenlämpötilaan.

Vaiheittaiset ohjeet suklaatäytteisen makean leivän valmistamiseen, josta on tullut hitti sosiaalisessa mediassa.

Panettonen paistaminen

  • Kauli taikina pöydällä ja muotoile siitä neliö.
  • Lisää hasselpähkinät ja hienonnettu suklaa. Muotoile taas pullasta.
  • Laita se makean leivän muottiin ja anna seistä 1 tunti.
  • Laita pinnalle pieniä paloja voita, jotta se sulaa paistamisen aikana. Näin se ruskistuu kauniisti.
  • Paista uunissa keskilämmöllä 45 minuuttia.

Valmistusaika: 45 minuuttia.

Kokonaismääräaika: 4 tuntia.