Gluteeniton manteli- ja appelsiinikakku: terveellinen jouluherkku, jonka kaikki haluavat valmistaa

Gluteeniton

Gluteeniton, herkullinen ja mehevä manteli-appelsiinipudding on yksi parhaista jouluherkkujen resepteistä.

Gluteeniton appelsiini-mantelipudding on helppo resepti kaikille.

Gluteeniton appelsiini-mantelipudding on yksi suosituimmista resepteistä näinä juhlapyhinä, etenkin niiden keskuudessa, jotka etsivät kevyempiä vaihtoehtoja, jotka sopivat ruoka-aineyliherkkyydestä kärsiville. Tämä kakku yhdistää yksinkertaiset ainesosat ja hienostuneen lopputuloksen, joka sopii täydellisesti juhlapöytään.

Gluteeniton manteli- ja appelsiinikakku: terveellinen jouluherkku, jonka kaikki haluavat valmistaa

Sen pehmeä rakenne saavutetaan mantelijauholla , ja tuore appelsiinin tuoksu täyttää keittiön heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Kosteuden ja tuoksun tasapaino tekee siitä uudistetun klassikon, joka sopii täydellisesti niille, jotka pitävät kotitekoisista ja luonnollisista jälkiruoista .

Tarjoilun yhteydessä voit lisätä sitrushedelmien kuorrutuksen, sokeroituja appelsiiniviipaleita tai pähkinöitä, jolloin saat elegantin, ravitsevan ja täysin gluteenittoman vanukkaan, jota voit nauttia rajoituksetta.

Gluteeniton manteli- ja appelsiinikakku: terveellinen jouluherkku, jonka kaikki haluavat valmistaa

Oranssi-manteli-kilo-kakun resepti

Ainekset:

  • 2 kupillista mantelijauhoa
  • 1/4 kupillista maissitärkkelystä
  • 1 tl gluteenitonta leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 4 isoa munaa
  • 2/3 kupillista muscovado- tai kookossokeria
  • 1/2 kupillista kasviöljyä
  • 1/3 kupillista maustamatonta jogurttia
  • 2 appelsiinin kuori
  • 1/3 kupillista luonnollista appelsiinimehua
  • 1 tl vaniljauutetta
  • Appelsiiniviipaleita, mantelilastuja ja/tai tomusokeria (halutessasi)

Gluteeniton manteli- ja appelsiinikakku: terveellinen jouluherkku, jonka kaikki haluavat valmistaa

Kuinka valmistaa appelsiini-manteli-kakku

Ennen kuin aloitat appelsiini-manteli-kakun valmistamisen, lämmitä uuni 180 °C:een ja voitele kakkuvuoka kevyesti öljyllä tai peitä se leivinpaperilla.

Toimi nyt seuraavasti:

  1. Vatkaa ensin munat ja sokeri suuressa kulhossa vaaleaksi. Lisää öljy ja jogurtti, sekoita huolellisesti ja lisää sitten kuori, appelsiinimehu ja vaniljauute.
  2. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauho, maissitärkkelys, leivinjauhe ja ripaus suolaa. Lisää kuivat ainekset nestemäisiin aineksiin kahdessa erässä, sekoittaen varovasti, kunnes saat tasaisen taikinan.
  3. Kaada taikina appelsiini-mantelikakkua varten leivontavuokaan. Halutessasi voit koristella kakun pinnalla appelsiiniviipaleilla ja manteleilla.
  4. Paista puddingia uunissa 30 minuuttia tai kunnes keskelle pistetty hammastikku tulee ulos puhtaana. Anna puddingin jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja koristele tomusokerilla.