Hevosen ilo -salaatti on uudenvuoden pöydän näyttävin ruokalaji – Vuoden emäntä hyväksyy: koko vuosi 2026 on kultaa

Hevosen

Uusi vuosi lähestyy nopeasti, ja on aika miettiä juhlavuoden menu, joka luo sanoin kuvaamattoman taianomaisen tunnelman. Täydellä vauhdilla kulkeva Punainen Hevonen arvostaa erityisesti omaperäisiä ideoita ja kirkkaita makuja, joten on aika kokeilla uusia asioita!

Hevosen ilo -salaatti tulee varmasti olemaan kulinaarisen ohjelman kohokohta. Herkullinen alkupala tarjoillaan suoraan ananaspuolikkaissa. Tällainen ruokalaji herättää heti huomion ja tulee varmasti koristamaan juhlapöytää.Hevosen ilo -salaatti on uudenvuoden pöydän näyttävin ruokalaji – Vuoden emäntä hyväksyy: koko vuosi 2026 on kultaa

Ainekset:

  • katkarapuja – 100–150 g;
  • viiriäisen munia – 4–5 kpl;
  • ananasta – 1 kpl;
  • oliiveja – 5–7 kpl;
  • mozzarellaa – 150 g;
  • kirsikkatomaatteja – 5–6 kpl;
  • kiivi – 1 kpl;
  • majoneesi – 4 isoa lusikkaa;
  • soijakastike – 1 iso lusikka;
  • sinappi – 1 pieni lusikka.

Valmistusohje

Vaihe 1

Keitä katkaravut kypsiksi ja jäähdytä ne. Keitä viiriäisen munat, anna niiden jäähtyä ja kuori ne.

Vaihe 2

Leikkaa ananas pituussuunnassa kahtia. Poista varovasti hedelmäliha, jotta puolikkaat säilyvät ”veneiden” muodossa. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.

Vaihe 3Hevosen ilo -salaatti on uudenvuoden pöydän näyttävin ruokalaji – Vuoden emäntä hyväksyy: koko vuosi 2026 on kultaa

Leikkaa oliivit, mozzarella, kirsikkatomaatit ja kiivi. Yhdistä kaikki ananaksen hedelmälihan kanssa syvässä kulhossa.

Vaihe 4

Lisää salaattiin katkaravut ja leikatut viiriäisen munat. Sekoita varovasti, jotta ainesosat eivät mene rikki.

Vaihe 5

Valmista kastike: sekoita majoneesi, soijakastike ja sinappi, kunnes saat tasaisen konsistenssin. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti.

Vaihe 6Hevosen ilo -salaatti on uudenvuoden pöydän näyttävin ruokalaji – Vuoden emäntä hyväksyy: koko vuosi 2026 on kultaa

Siirrä valmis seos hedelmäveneisiin. Laita ruokalaji kylmään 20–30 minuutiksi, jotta se imeytyy hieman ja maistuu vieläkin kirkkaammalta.

Tällainen ruokalaji on aina juhlan tähti. Se on erittäin värikäs, epätavallinen ja sopii täydellisesti Punaisen hevosen vuoden vastaanottamiseen – emäntä varmasti pitää tällaisesta näyttävästä tarjoilusta. Hyvää ruokahalua!

Emännille, jotka aktiivisesti suunnittelevat juhla-ateriaa, suosittelemme tutustumaan muihin näyttäviin ruokalajeihin — salaattiin ”Lahjaksi saatu hevonen” ja erinomaisiin alkupaloihin, jotka sopivat mihin tahansa juomaan, ”Onnen satula”.