Tämä klassinen ruokalaji kuuluu ehdottomasti joulupöytään, ja hyvä uutinen on, että se on erittäin helppo valmistaa. Katso vaiheittaiset ohjeet ja ainesosaluettelo artikkelista.
Sisällysluettelo
Joulu on jo ovella , ja sokeroidut mantelit , tyypillinen makea herkku , kuuluvat ehdottomasti pöytään. Hyvä uutinen on, että niiden valmistaminen on erittäin helppoa ja nopeaa, ja vain muutamalla ainesosalla voit valmistaa tämän perinteisen jouluherkun.
Sokeroitujen manteleiden valmistusohje
Ainekset:
- Puoli lasillista vettä
- 1 lasillinen valkoista sokeria
- 1 lasillinen kuorittuja ja paahdettuja manteleita
- 1 tippa vaniljaesanssia
Vaihe vaiheelta:
- Kuumenna kattila, lisää vettä ja sokeria, jotta saat siirapin, jonka tulee sakeutua pehmeäksi palloksi (sen tulee kiehua ja sitten keittää hiljalleen muutaman minuutin ajan. Nosta siirappi lusikalla ja laita se lasilliseen jäävettä . Sen pitäisi muodostaa pehmeä pallo , jonka voi nostaa sormilla, mikä tarkoittaa, että se on saavuttanut ihanteellisen tilan. Tavoitteena on saada paksu siirappi . On tärkeää käsitellä sitä varovasti, koska ainekset ovat kuumia.
- Kun siirappi on saavuttanut halutun konsistenssin, ota se pois lämmöltä ja lisää mantelit (tai muut kuivatut hedelmät makusi mukaan). Ota pois lämmöltä ja jatka sekoittamista, jotta kaikki hedelmät peittyvät sokerilla . Siirappi muuttuu valkoiseksi ja saa hiekkaisen tekstuurin. Tätä prosessia kutsutaan kristallisoitumiseksi, ja se jatkuu, kunnes siirappi muuttuu inverttisokeriksi (neste haihtuu ja sokeri tiivistyy).
- Lisää vaniljaesanssi ja sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat imeytyneet.
- Kun olet peittänyt kaikki mantelit tällä läpinäkymättömällä valkoisella ”hiekalla”, voit antaa kuivattujen hedelmien jäähtyä tarjottimella.
- Palauta sokeroidut pähkinät kuumalle pannulle, jotta sokeri alkaa jälleen sulaa, mutta vain hieman, antaen niille tyypillisen kiillon. Sekoita jatkuvasti. On erittäin tärkeää, ettei niitä ylikuumenneta, muuten sokeroidut pähkinät muuttuvat praliiniksi tai karamelli voi palaa.
- Viimeinen vaihe on jäähdyttää karamellisoidut pähkinät erottelemalla ne hyvin toisistaan, laittamalla ne lautaselle, jossa on neutraalia öljyä, ja tarjoilemalla ne sitten.

On tärkeää korostaa, että puinen lusikka on välttämätön käytettäväksi, kun käsitellään tällaisia ominaisuuksia omaavia ainesosia, koska toisin kuin metallinen lusikka, se estää lämmön siirtymisen.


