Otan kaksi kypsää kaki-hedelmää ja tunnin kuluttua pöydällä on suklaajälkiruoka, josta lapset ovat innoissaan ja aikuiset pyytävät reseptiä.

kypsää

Ei sokeria, gelatiinia tai liesiä – vain kaki ja kaakao, ja tuloksena on herkullinen hyytelö, joka säilyttää muotonsa jopa huoneenlämmössä.

Valmistuu 5 minuutissa

Otetaan 2 hyvin kypsää pehmeää kaki-hedelmää (jos ne ovat kovia, laitetaan ne omenan viereen kattilaan, peitetään kannella ja jätetään 3–4 päiväksi kaappiin, jolloin ne muuttuvat hunajaisiksi). Leikataan hatut pois ja kaadetaan lusikalla hedelmäliha suoraan tehosekoittimen kulhoon. Älä laita kuorta mukaan – se tekee seoksesta pehmeämmän.Otan kaksi kypsää kaki-hedelmää ja tunnin kuluttua pöydällä on suklaajälkiruoka, josta lapset ovat innoissaan ja aikuiset pyytävät reseptiä.

Lisää 2 tl rasvaista kaakaota (vähintään 20 %) ja ripaus suolaa. Sekoita 20–30 sekuntia, kunnes seos on tasainen – seos on kiiltävä kuin suklaamousse.

Kaada seos pieniin kermavaahdon kulhoihin, lasiin tai vain kuppiin. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin tasan tunniksi – tänä aikana hyytelö jähmettyy kuin taikaiskusta.Otan kaksi kypsää kaki-hedelmää ja tunnin kuluttua pöydällä on suklaajälkiruoka, josta lapset ovat innoissaan ja aikuiset pyytävät reseptiä.

Kuinka tarjoilla, jotta kaikki hämmästyvät

Ota jähmettynyt hyytelö, käännä se lautaselle – se pitää muodonsa täydellisesti. Ripottele päälle kookoshiutaleita, hieman kaakaota, hienonnettuja pähkinöitä tai pieni pala tulista paprikaa. Lisää viereen pari rosmariinin oksaa tai mandariinin lehtiä – ja sinulla on edessäsi upea juhla-annos.

Valmista se jo tänään – jääkaappi tekee kaiken puolestasi.Otan kaksi kypsää kaki-hedelmää ja tunnin kuluttua pöydällä on suklaajälkiruoka, josta lapset ovat innoissaan ja aikuiset pyytävät reseptiä.

Grammat

kypsä kaki – 2 kpl (400–450 g hedelmälihaa)

kaakaojauhe – 2 tl

suola – ripaus