Kylmän sään tullessa saamme todellisen aarteen: suosikkisitrushedelmäni, mandariini.
Sisällysluettelo
Toisin kuin appelsiinit, tämä hedelmä on miedompi ja aromaattisempi. Sen muuttaminen marmeladiksi on paitsi herkullinen resepti, myös uskomattoman helppo valmistaa ja yllättävän monipuolinen. Käyttämällä vain kolmea pääainesosaa saamme mehukkaan hedelmälihan ja kuoren, joiden ansiosta saavutamme täydellisen tekstuurin ja upean värin.
Ainekset
2 hengelle
- mandariini500 g
- mandariinin kuori2
- valkoinen tai kookospalmusokeri250 g

Kuinka valmistaa mandariinimarmeladia
Vaikeustaso: helppo
- Kokonaismenoaika 50 min
- Valmistelu5 min
- Ruoanlaitto45 min
- Lepo10 min
Pese mandariinit huolellisesti. Kuori kaksi mandariinia ja käytä vain hedelmälihaa, koska valkoinen ydin voi olla katkera. Leikkaa kuoritut mandariinilohkot kahtia ja poista kaikki siemenet.
Sekoita mandariinilohkot, kuori ja sokeri suuressa kattilassa. Anna seoksen seistä 10 minuuttia, jotta hedelmät erittävät mehua. Aseta kattila keskilämmölle ja kuumenna seosta sekoittaen säännöllisesti, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä keskilämmölle, jotta se kiehuu tasaisesti. Sekoita kuumaa seosta sauvasekoittimella muutaman sekunnin ajan.
Keitä noin 30 minuuttia sekoittaen säännöllisesti, jotta hillo ei pala pohjaan. Hillo on valmis, kun se on sakeutunut. Ota hillo pois lämmöltä ja kaada se valmiiksi steriloituihin lasipurkkeihin.
