Entä jos valmistaisimme oman nougat-karkkimme jouluksi? Tässä on nougat-resepti Hihonasta.

nougat

Joulu on mahdoton kuvitella ilman nougatia. Vaikka viime vuosikymmeninä jouluun on tullut mukaan myös muita makeisia, nougat on edelleen sen keskeinen osa, sen symboli. Epäilemättä nougat tarkoittaa joulua (vaikka valmistajat yrittävätkin tehdä siitä saatavilla ympäri vuoden).

Suomessa myydään vuosittain noin 35 miljoonaa kiloa kaikenlaista nougatia . Ja tämä jatkuu huolimatta hintojen noususta, joka tapahtuu tänä vuonna. Facuan analyysin mukaan nougat, keksit ja suklaa ovat kallistuneet 15 prosenttia .Entä jos valmistaisimme oman nougat-karkkimme jouluksi? Tässä on nougat-resepti Hihonasta.

Ehkä tämä on hyvä syy kurkistaa keittiöön ja… valmistaa nougat itse. Resepti ei ole helpoin, mutta ei myöskään vaikea. Lisäksi, valmistamalla sen itse, voimme hallita sen makeutta (ravitsemusterapeutit neuvovat meitä vähentämään sokerin kulutusta). Aloitetaanpa sitten.

Nougatista puhuttaessa on mainittava Hichonin pehmeä nougat. Se on yksi klassisimmista ja perinteisimmistä nougat-lajeista, jota voi löytää kodeista ja juhlapöydistä ympäri maata juhlapyhinä.

Pohjimmainen ainesosa on manteli. Sen on oltava makea, optimaalisen kosteusasteinen ja sopivan kokoinen. Mutta jos valmistamme nougat kotona, voimme sekoittaa mantelit esimerkiksi hasselpähkinöiden, saksanpähkinöiden, pähkinöiden tai pinjansiemenien kanssa (halvin vaihtoehto on maapähkinä, vaikka se ei kuulu palkokasveihin vaan pähkinöihin).Entä jos valmistaisimme oman nougat-karkkimme jouluksi? Tässä on nougat-resepti Hihonasta.

Kotitekoisen nugan resepti hihoonista

Ainekset

  • Paahdettu manteli (400 g)
  • Kaneli (1 teelusikallinen)
  • Sokeri (150 g)
  • Hunaja (250 g)
  • Munavalkuainen (1)Entä jos valmistaisimme oman nougat-karkkimme jouluksi? Tässä on nougat-resepti Hihonasta.

Valmistus

  1. Puhdistetaan mantelit (tai valitsemasi pähkinät) ja jauhetaan ne hienoksi tahnaksi.
  2. Lisätään kaneli.
  3. Laita hunaja ja sokeri kattilaan. Kuumennetaan.
  4. Sekoitetaan seosta, kunnes se on puolijuoksevaa. Sen jälkeen otetaan kattila pois liedeltä.
  5. Lisää jauhetut mantelit kattilaan ja sekoita.
  6. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  7. Ota pergamentti- tai leivontapaperi. Aseta päälle suorakulmainen muotti, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, puusta tai silikonista.
  8. Täytä seos muottiin ja paina tiukasti tasaiseksi. Peitä päälle vielä yhdellä paperilevyllä.
  9. Aseta nougat-seoksen päälle paino ja laita se jääkaappiin lepäämään. Vähintään 6 tunniksi, mutta mieluummin 24 tai 48 tunniksi.