Paras uuniperuna. Yksinkertainen temppu tekee siitä rapean ulkopuolelta ja pehmeän sisältä.

uuniperuna

Rapea uuniperuna voidaan valmistaa ilman suurta määrää öljyä. Keitä se vain puolikypsäksi ja marinoi. Lopuksi ripottele kuivattuja tomaatteja ja persiljaa lisäämään makua. Katso, kuinka helppoa se on valmistaa.

Paras uuniperuna. Yksinkertainen temppu tekee siitä rapean ulkopuolelta ja pehmeän sisältä.

Kuinka paistaa perunat uunissa, jotta ne tulevat rapeiksi?

Rapeat uuniperunat ovat tulosta muutamasta yksinkertaisesta tempusta. Erittäin tärkeää on lyhyt esikypsennys – noin 10 minuuttia suolavedessä. Juuri tänä aikana perunan tärkkelys alkaa paisua, pehmentäen sen ulkokuorta. Osa tärkkelyksestä jää perunan pinnalle, joka paistamisen jälkeen muuttuu kultaiseksi rapeaksi kuoreksi. Lisäksi esikypsennetyt perunat paistuvat uunissa nopeammin eivätkä kuivu sisältä.

Marinointi toimii myös hyvin – kun olet kaatanut veden pois, sekoita perunat vain öljyn tai oliiviöljyn, mausteiden ja perunatärkkelyksen kanssa, mikä parantaa rapeaa kuorta entisestään (luo paneroinnin). Muista myös levittää perunat yhdelle kerrokselle uunipellille, jotta ne ruskistuvat tasaisesti . Paista erittäin kuumassa uunissa (200–220 astetta; voit kääntää puolivälissä). Noin 40 minuutin kuluttua ne ovat täydellisen kullanruskeita.

Paras uuniperuna. Yksinkertainen temppu tekee siitä rapean ulkopuolelta ja pehmeän sisältä.

Rapeat uuniperunat – resepti

Ainekset:

  • 500 g keskikokoisia perunoita,
  • teelusikallinen suolaa,
  • 2 valkosipulinkynttä.

Marinadi:

  • 3–4 ruokalusikallista oliiviöljyä,
  • teelusikallinen perunatärkkelystä,
  • puoli teelusikallista jauhettua makeaa paprikaa,
  • puoli teelusikallista jauhettua savustettua paprikaa,
  • suolaa ja pippuria.

Koristeeksi:

  • puoli teelusikallista kuivattua persiljaa,
  • puoli teelusikallista tomaattijauhetta.

Paras uuniperuna. Yksinkertainen temppu tekee siitä rapean ulkopuolelta ja pehmeän sisältä.

Valmistusohje:

1. Kuori, pese ja leikkaa perunat viipaleiksi. Laita ne kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää suola ja 2 valkosipulinkynttä. Keitä noin 10 minuuttia, sitten valuta vesi hyvin pois.

2. Valmista sillä välin marinadi. Sekoita kaikki ainekset.

3. Pyöritä viipaleet marinadissa ja sekoita huolellisesti. Aseta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille (yhtenä tasaisena kerroksena). Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia (kääntele 10 minuutin kuluttua), kunnes viipaleet ovat kullanruskeita. Siirrä lautaselle ja ripottele päälle persiljaa ja kuivattujen tomaattien jauhetta. Tarjoile lämpiminä ja rapeina. Ripottele suolaa halutessasi.