Poppukakku on täydellinen makuyhdistelmä. Se sopii erinomaisesti juhliin.

Poppukakku

Poppukakku vai poppupiirakka? Jos sinulla ei ole aikaa leipoa molempia juhliin ja joudut joka vuosi tekemään valinnan, valitse kultainen keskitie. Valmista herkullinen juustokakku makkakastikkeella – sen ainutlaatuinen maku yllättää vieraasi.

Nyt sinun ei tarvitse päättää, mitä leipoa juhlapäiville – juustokakkua vai makkakakkua. Ne voidaan yhdistää yhdeksi herkulliseksi jälkiruoaksi. Kun valmistin tämän makkakakun ensimmäisen kerran, tiesin, että siitä tulisi juhlan hittituote. Enkä erehtynyt; aion valmistaa sen uudelleen tänä vuonna.Poppukakku on täydellinen makuyhdistelmä. Se sopii erinomaisesti juhliin.

Makkakakku – ainesosaluettelo

Ainesosat taikinaan:

  • 250 g vehnäjauhoja,
  • 50 g tomusokeria,
  • 125 g kylmää voita,
  • 1 rkl vaniljasokeria,
  • ripaus suolaa,
  • 2 munankeltuaista.

Ainekset muruseokseen:

Mainos

  • 100 g vehnäjauhoja,
  • 70 g kylmää voita,
  • 50 g sokeria.

Ainekset juusto- ja unikonsiemen täytteeseen:

  • 125 g unikonsiemeniä (jauhamattomia),
  • 150 g sokeria + 3 rkl,
  • 1 kg tuorejuustoa,
  • 200 ml smetanaa (12 %),
  • 1 paketti sokeritonta vaniljapuuroa (40 g),
  • 1 rkl vaniljasokeria,
  • 4 munaa.Poppukakku on täydellinen makuyhdistelmä. Se sopii erinomaisesti juhliin.

Juustokakku makkakastikkeella – resepti

Valmista taikina. Siivilöi jauhot ja tomusokeri työpinnalle. Lisää kuutioiksi leikattu voi, vaniljasokeri ja suola. Leikkaa ainekset veitsellä. Lisää munankeltuaiset ja vaivaa tasainen taikina. Levitä seos irrotettavan 26 cm:n halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja sivuille (noin puoleen korkeuteen asti). Laita jääkaappiin.

Valmista muruseos. Sekoita kaikki ainekset (voi – hienoksi leikattu) kulhossa. Älä vaivaa niitä, vaan hiero sormillasi, kunnes muodostuu murumainen taikina. Laita kulho jääkaappiin.

Pistä jäähtynyt taikina haarukalla. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja täytä se kuivatuilla papuilla. Laita leivontamuotti uuniin, joka on lämmitetty 185 °C:seen (350 °F). Paista 12 minuuttia. Poista paino ja paista vielä muutama minuutti, kunnes taikina on kullanruskea. Ota uunivuoka uunista, mutta älä sammuta uunia.Poppukakku on täydellinen makuyhdistelmä. Se sopii erinomaisesti juhliin.

Valmista sillä välin juusto-unikonsiemenseos. Sekoita unikonsiemenet 3 rkl sokerin kanssa ja jauhaa sekoittimessa tai tehosekoittimessa.

Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto, smetana, jäljellä oleva sokeri, vaniljakastikejauhe ja vaniljasokeri. Sekoita huolellisesti. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasainen. Lisää valmistettu seos ja unikonsiemenet.

Kaada juusto- ja unikonsekoitus paistetulle pohjalle. Ripottele päälle tasaisesti murusia. Laita cheesecake esilämmitettyyn uuniin. Paista noin tunti.

Anna cheesecaken jäähtyä uunissa oven ollessa raollaan. Kun se on täysin jäähtynyt, laita se jääkaappiin.