Rapeat ja täyteläisen mantelinen makuiset keksit – en voi kuvitella joulua ilman niitä.

keksit

Nämä keksit ovat erittäin suosittuja Saksassa ja Itävallassa. Niitä leivotaan siellä jo joulusta lähtien. Nämä ovat parhaita murokeksejä, joita tiedän.

Ne ovat täydellisiä joululeivonnaisia: täyteläisen manteli- ja vaniljamaun, rapeuden ja vaikuttavuuden ansiosta. Lisäksi ne ovat helppoja valmistaa. Reseptit löytyvät eri nimillä: vaniljaleivonnaiset, vaniljakuulat, mantelileivonnaiset, adventtileivonnaiset. Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, yksi asia on varma: nämä ovat parhaita makeisia, joita voit löytää juhlapöydältäsi.Rapeat ja täyteläisen mantelinen makuiset keksit – en voi kuvitella joulua ilman niitä.

Kuinka valmistaa vaniljaleivonnaisia?

Resepti on uskomattoman yksinkertainen. Perusta on leivonnaiset, mutta salaisuus piilee vaniljan ja mantelijauhon lisäämisessä. Manteli jauho on yksinkertaisesti jauhettua mantelia. Voit ostaa sitä ennen joulua useimmista supermarketeista (etsi sitä leivontatuotteiden osastolta). Kun leivot tällaisia yksinkertaisia herkkuja, kannattaa investoida laadukkaisiin ainesosiin: käytä voita margariinin sijaan keksien valmistuksessa ja valitse laadukas vaniljauute.

Tärkeää : murotaikina ei kestä korkeita lämpötiloja. Siksi taikina on jäähdytettävä jääkaapissa ja muotoiluaika on minimoitava, jotta taikina ei kuumene käsissä. Jos leivot keksit, kun ne ovat vielä kylmiä, ne voivat menettää muotonsa. On kuitenkin syytä muistaa, että keksien ei tarvitse olla täydellisiä. Paistoaikaa on säädettävä keksien koon mukaan.

Luokka

Jälkiruoka

Keittiö

Kansainvälinen

Valmistusaika

40 min

Paistoaika

15 min

Annosten määrä

20

Kalorimäärä

392 kunkin annoksenRapeat ja täyteläisen mantelinen makuiset keksit – en voi kuvitella joulua ilman niitä.

Ainekset

  • 350 g vehnäjauhoja
  • 200 g mantelijauhoja
  • 300 g voita
  • 1 munankeltuainen
  • 100 g tomusokeria
  • 2 tl vaniljauutetta

Lisäksi

  • tomusokeria koristeluun

Valmistus

  1. Kakun valmistusKaada hienonnettu voi seulottuun jauhoon. Lisää jauhetut mantelit, sokeri, munankeltuainen ja vanilja, ja vaivaa tasainen taikina. Kääri taikina elintarvikekalvoon ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Keksien paistaminenJaa taikina annoksiksi ja muotoile niistä rullia, kuten perunaknödelit. Leikkaa yksi pala kerrallaan ja muotoile se käsin puolikuun muotoiseksi. Aseta leivinpaperilla peitetylle uunipelille. Paista 12–15 minuuttia 180 celsiusasteessa. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.Rapeat ja täyteläisen mantelinen makuiset keksit – en voi kuvitella joulua ilman niitä.

Valmiset keksit voi säilyttää ilmatiiviissä astiassa jopa useita viikkoja. Ne sopivat erinomaisesti kahvin kanssa. Ne voi myös pakata juhlaherkkuksi rakkaalle.

Muita ideoita vanillakipferln-keksille

Vanillakipferln-keksejä voi valmistaa muustakin kuin mantelijauhoista. Mielenkiintoinen ja herkullinen vaihtoehto on pähkinäkeksit (jauhetuista pähkinöistä).

Vegaanisia keksejä voi myös valmistaa. Tässä tapauksessa jätä munankeltuainen pois ja käytä kasvirasvaa voin sijaan. Voin maku on tärkeä reseptissä, mutta tarvittaessa sen voi korvata.