Laajenna kastikereseptejäsi tällä viskillä maustetulla kermakastikkeella. Jos etsit jotain hienostunutta, mutta helppoa valmistaa, tämä on täydellinen vaihtoehto. Kermainen, aromaattinen ja nopeasti valmistuva, se varmasti miellyttää sinua ja haluat valmistaa sitä uudestaan ja uudestaan. Kokeile!
Sisällysluettelo
Viskikastike-resepti
Ruoka voi olla upeaa, mutta kastetta ei pidä koskaan aliarvioida ruokalistalla. Sen vuorovaikutus muiden ainesosien kanssa voi joko herättää ihastusta tai jättää pettyneitä kasvoja. Jotta näin ei kävisi seuraavassa juhlissasi ja jotta kaikki lähtisivät kotiin tyytyväisinä ja onnellisina, tarjoile kaikille annos tätä viskikermakastiketta. Kuvittele hyvin pukeutunut vieras: hurmaava, hieman röyhkeä, mutta tarpeeksi kohtelias sopiakseen melkein kenen tahansa kanssa.
Karkeasti jauhettu pippuri lisää pikanttia terävyyttä. Viski lisää syvyyttä makuun ja kevyttä makeutta. Kastikkeeseen on parempi käyttää pehmeämpää lajiketta. Liemi tuo umamia, dijon-sinappi herkkää, eleganttia happamuutta, ja kerma tekee kaikesta sileän ja tasapainoisen. Se on yksinkertaisesti vastustamatonta.
Mutta mikä tekee tästä kastikkeesta niin erityisen? Sen tasapainoisuus. Se on täyteläinen, mutta ei raskas, aromaattinen, mutta ei imelä. Siinä on syvyyttä, eikä sen valmistaminen vaadi kolmea tuntia liesin ääressä. Ja kyllä, siinä on se sama ”steak house -tunnelma”, vain hieman elegantimpi ja hienostuneempi.
Jää vain yksi kysymys: mitä tarjoilla viskikermakastikkeen kanssa? Paistettua naudanlihaa, ja kasvissyöjille kukkakaalipihviä. Jos haluat kalaa, tarjoile grillattua lohifileetä. Herkullista!
Viskikermakastike
Valmistusaika30min Min.
Kokonaismenoaika30min Min.
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 1 tl mustapippuria
- 1 1/2 rkl voita
- 1/2 tl kuivattua timjamia
- 1/4 tl kuivattua rosmariinia
- Internetistä voi ostaa 80 ml:n viskipulloja
- 200 ml naudanliemiä
- 200 ml kermaa
- 1 tl dijon-sinappia
- Suolaa maun mukaan
- 1 tl omenaviinietikkaa

Valmistelu
- Kuori ja hienonna salottisipuli. Jauha pippurit karkeasti morttelissa.
- Sulata voita kattilassa keskilämmöllä.
- Paista salottisipulia hetki, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää pippuri ja kuivatut yrtit ja paista hieman, jotta niiden aromi vapautuu.
- Sammuta viski ja anna alkoholin haihtua avoimessa tilassa.
- Kaada liemi ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet.
- Lisää kerma ja dijon-sinappi ja keitä kastiketta hiljalleen muutama minuutti, kunnes se sakenee.
- Mausta suolalla ja omenaviinietikalla.
