Siksi rakastamme kaalikautta niin paljon.

rakastamme

Tämä paistettua kaalia ja kanaa sisältävä ruokalaji kermakastikkeella valmistuu alle 30 minuutissa ja piristää varmasti iltaanne.

Mikä vuodenaika on nyt? Aivan, kaalikauden! Seuraavien kuukausien aikana tämä lehtivihannes täyttää supermarkettien hyllyt kuin huomista ei olisi. Sinun on oltava kekseliäs, jotta et eksy kaalin runsauden keskellä. Mutta älä huoli – juuri tätä varten me, Leckerschmecker-tiimi, olemme täällä. Tarjoamme sinulle monia herkullisia kaalireseptejä, kuten tämän teräväkärkisen kaalin ja kanan stir-fry-ruoan. Tuoreet vihannekset, mehukas kana ja kermainen kastike valloittavat jopa kaikkein skeptisimmät kaalin ystävät.

Siksi rakastamme kaalikautta niin paljon.

Paistettu savoykaali kanaa ja smetanaa

Me Leckerschmeckerilla rakastamme kaalia. Punainen, valkoinen, musta, vihreä, ruusukaali, savoykaali, vanhat lajikkeet tai teräväkärkinen kaali – lajikkeita on lähes loputon määrä. Ja jokaisella on oma ainutlaatuinen makunsa. Punakaali on melko täyteläinen, kun taas teräväkärkinen kaali on pehmeä, mieto ja melkein öljyinen. Mustakaali on erityisen rakas sydämellemme, ja käytämme sitä monissa suosikkiruokissamme syksyllä.

Ensimmäisenä listalla on mausteinen kaali-kanaragouté. Se yhdistää herkulliset vihannekset ja mehevän kananlihan luoden todellisen makuelämyksen. Tietenkin kastike on tärkeässä roolissa, ja se onkin fantastinen: kermainen, aromaattinen ja yhdistää kaalin ja kanan elegantisti. Ensimmäisestä suupalasta lähtien et ikinä arvaisi, että ruokalaji valmistuu alle 30 minuutissa. Se sopii erinomaisesti kiireiseen iltaan tai tilanteeseen, jossa nälkä vaatii ruokaa HETI, muuten voi sattua pieniä, odottamattomia ongelmia.

Aloitetaanpa: leikkaa kaali ja kana pieniksi paloiksi. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista kana öljyssä kullanruskeaksi, lisää sitten sipuli ja valkosipuli ja lopuksi kaali. Kun kaikki paistuu, sekoita smetana, liemijauhe, suola, pippuri, paprika ja muskottipähkinä kastikkeeksi. Kaada se kaalin päälle. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmeää ja kana mureaa. Nopea kaali-, kana- ja smetanakastike on valmis! Tarjoile tuoreen leivän tai riisin kanssa.

Siksi rakastamme kaalikautta niin paljon.

Paistettu savoykaali ja kana

Ainekset

  • 400 g kanafileetä
  • 1 pieni teräväkärkinen kaali, noin 600 g
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 150 g smetanaa
  • 200 ml kasvisliemiä
  • 1 tl makeaa paprikaa
  • 1 ripaus muskottipähkinää
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa koristeluun

Siksi rakastamme kaalikautta niin paljon.

valmistelu

  1. Leikkaa kana suikaleiksi tai paloiksi. Puhdista teräväkärkinen kaali, poista kanta ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Puhdista sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne.
  2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja paista kana kullanruskeaksi kaikilta puolilta. Ota se hetkeksi pois pannulta ja aseta sivuun.
  3. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja paista, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää sitten teräväkärkinen kaali ja paista, kunnes se alkaa pehmetä.
  4. Sekoita smetana, liemi, paprika, muskottipähkinä, suola ja pippuri tasaiseksi massaksi. Kaada seos kaalin päälle ja palauta kana paistinpannulle.
  5. Hauduta kaikki kannen alla keskilämmöllä, kunnes kana on pehmeää ja kaali on pehmennyt.
  6. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä, koristele tuoreella persiljalla.