Miksi keittoon lisätään etikkaa ja mihin sitä tarvitaan?

etikkaa

Linssit ovat yksi espanjalaisen keittiön suosituimmista ruokalajeista. Jokaisella alueella ne valmistetaan eri tavalla: toiset lisäävät chorizoa, toiset vihanneksia, mutta kaikki vaihtoehdot ovat todellisia herkkuja. Tämän ruokalajin ihmeet eivät rajoitu sen hienostuneeseen makuun ; tämä palkokasvi on erinomainen raudan lähde ja sillä on lukemattomia ravintoarvoja, jotka miellyttävät sekä aikuisia että lapsia. Ravitsemusterapeutit suosittelevat kuitenkin lisäämään tätä ainesosaa ruoanlaittoon.

1. EtikkaMiksi keittoon lisätään etikkaa ja mihin sitä tarvitaan?

Rauta on tärkeä terveydelle, mutta sitä on erilaisia tyyppejä, eikä kaikkia imeydy yhtä hyvin. Linssien tapauksessa rauta imeytyy pienempinä määrinä, joten sitä on lisättävä hieman. Tästä syystä ravitsemusterapeutit, kuten Pablo Ojeda, suosittelevat lisäämään hieman etikkaa ruoanlaittoon.

2. C-vitamiiniMiksi keittoon lisätään etikkaa ja mihin sitä tarvitaan?

Asiantuntijan mukaan raudan imeytymisen parantamiseksi palkokasveihin on suositeltavaa lisätä C-vitamiinia. Se voi olla etikkaa, tomaattimehua, paprikaa tai jopa hieman appelsiinimehua. Tämä yksinkertainen toimenpide parantaa paitsi makua myös auttaa hajottamaan antinutrientteja, kuten oksaalihappoa ja fytiinihappoa.

3. VerensokeriMiksi keittoon lisätään etikkaa ja mihin sitä tarvitaan?

Vähentämällä sokerin määrää parannamme linssien imeytymistä ja autamme kehoa ottamaan paremmin talteen niiden sisältämät välttämättömät ravintoaineet. Lisäksi alennamme niiden jo ennestään matalaa glykeemistä indeksiä, mikä on erityisen hyödyllistä diabeetikoille tai niille, jotka yrittävät hallita verensokeriaan.