Paista kana ja vihannekset, valmista jogurtti-limekastike ja paista vehnäleivät kevyesti ennen kuin laitat niihin täytteen.
Sisällysluettelo
Jos pidät monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta joka päivä, valmistat todennäköisesti myös nopeita ja kevyitä illallisia viikonloppuisin sekä yksinkertaisempia ja maukkaita ruokia, jotka eivät vie paljon aikaa – loppujen lopuksi on viikonloppu! Tästä kategoriasta löydät monia vaihtoehtoja, kuten empanadas, suolaiset leivonnaiset, quiches tai pizzat, jotka sopivat erinomaisesti kotitekoisten välipalojen nauttimiseen ystävien tai perheen kanssa keskustellessa, elokuvan katsellessa tai urheilukilpailua seuratessa.
Voit myös valita kylmiä voileipiä ja rullia sekä mitä tahansa meksikolaisia reseptejä, joissa käytetään maissi- tai vehnätortilloja, kuten paistettuja quesadilloja, tacoja, burritoja, enchiladoja tai kana-fajitoja jogurttikastikkeella, joita jaamme tänään kanssanne. Tämän ruokalajin etuna on, että se on yksinkertainen, mutta täyttävä, sen voi täyttää oman maun mukaan, ja se on myös hieman mausteinen, jota voi säätää oman maun tai vieraiden maun mukaan.
Jos et tiedä, miten kotitekoisia vehnätortilloja valmistetaan, älä huoli: se on hyvin helppoa, mutta voit myös ostaa valmiita tortilloja, jopa täysjyväjauhosta valmistettuja. Valmista ne sitten valmistajan ohjeiden mukaisesti. Täytteen valmistamiseksi sinun on suoritettava useita vaiheita: tässä tapauksessa kyseessä on kana, mutta naudanlihan kanssa toimisit samalla tavalla.
Leikkaa ensin kana suikaleiksi, mausta ja paista yhdessä suikaleiksi leikattujen vihannesten kanssa. Valmista sitten kastike jogurtista, limemehusta, mustapippurista ja suolasta. Paista lopuksi vehnätortillat paistinpannulla tai grillissä, kunnes ne ovat rapeita. Voiko niitä lämmittää mikroaaltouunissa? Kyllä, jos pakkauksessa ei ole mainintaa, että sitä ei suositella, mutta paksulla täytteellä varustettujen ruokien kohdalla sitä ei suositella, koska ne pehmenevät.
Ainekset
- 2 kananrintaa
- 1 tl makeaa paprikaa
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen sipuli
- 8 vehnäleipää
- 1 limetti
- 100 millilitraa luonnonjogurttia
- oliiviöljy
- suola
- mustapippuri
1. Leikkaa kana suikaleiksi.
Poista kananrinnoista jänteet ja rasvankappaleet. Leikkaa ne ohuiksi, samankokoisiksi suikaleiksi, jotta ne paistuvat tasaisesti. Mausta pienellä määrällä suolaa, makeaa paprikaa, jauhettua kuminaa ja vastajauhettua mustapippuria.
2. Valmista kastike.
Puhdista paprika poistamalla varsi ja siemenet. Pese, kuivaa ja leikkaa suikaleiksi. Puhdista sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Pese ja kuivaa limetti puhtaalla liinalla; raasta varovasti kuori, varoen koskemasta valkoiseen osaan, ja purista mehu. Sekoita limetin kuori ja mehu jogurttiin, mausta pienellä määrällä suolaa ja mustapippuria ja aseta sivuun.
3. Paista kana ja vihannekset.
Kaada pannulle kerros oliiviöljyä ja kuumenna se. Paista siinä kananpalat. Kun ne ovat ruskistuneet, lisää suikaloidut vihannekset. Jatka kanan ja vihannesten paistamista vielä hetki, jotta maut sekoittuvat, ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kuumenna tortillat.
Kuumenna tortillat pannulla. Laita kuuma kana ja vihannekset lautaselle ja tarjoile tortillojen ja jäljellä olevan jogurttikastikkeen kanssa.
